6. aprill 2023

Kuidas väike punane kana seljas elajatele koha kätte näitas

Kuidas teha nii, et meeskonnas panustaksid kõik võrdselt ja ei oleks neid, kes vaid teiste raske töö vilju naudivad?
Mary Mapes Dodge’i väike punane kana võis välja näha umbes niimoodi.
Foto: Pexels

Kuigi Ameerika kirjaniku Mary Mapes Dodge’i 1874. aastast pärit valm „Väike punane kana“ pole nii kuulus nagu Aisopose või Hans Christian Anderseni omad, on see ajakohane praeguselgi ajal. Loo peategelane elab aidas koos teiste loomadega. Ta soovib leitud viljatera kasvama panna, et sellest hiljem jahu teha ja leiba küpsetada. Protsessi igal etapil küsib kana teiste loomade käest, kes tahaks teda aidata. Teised pole kunagi nõus, seetõttu teeb kana kõik tööd üksi ära. Viimaks küsib ta, kes tahab süüa leiba, mille ta on küpsetanud. Pole üllatav, et kõik loomad on innuga nõus seda tegema.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456