Autor: Keishy Margus • 20. juuli 2023

Kui kaua läheb, enne kui AI hakkab ise töövestlusi pidama?

Tehisintellekt on järjest enam leidmas teed eri valdkondadesse ning HR ja personalitöö pole selles suhtes mingi erand. Keishy Margus märgib aga arvamusloos, et kui üksikuid töökohti suudab AI juba täna edukalt asendada ja paljusid toetada, siis oleme veel kaugel punktist, kus see hakkaks kandadele astuma värbajatele, personaliinimestele või teistele rollidele, mille keskmeks on inimsuhtlus.
Foto: ERLEND ŠTAUB

Tehisintellekti peatsest tormijooksust võib lugeda iga päev. Mõni päev viidatakse, kuidas see hakkab asendama arendajaid, teisel päeval arste, kolmandal päeval turundusinimesi. Ei saa salata, et AI mõju on tunda kõigis neis rollides, kuid mitte veel määral, mis annaks alust laua puhtaks teha ja hakata uusi väljakutseid otsima. Nii nagu tehisintellekt on saanud arendajate või turundusinimestele asjalikuks kolleegiks, mitte nende asemikuks, ei ole nähtavas tulevikus põhjust ka karta, et töövestluseid hakkaks pidama ainuüksi robot ja värbamisotsuseid langetama tehismõistus.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456