Autor: Jaana Vaus Madureira Silva, Tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist • 24. august 2023

Töösuhe lapsevanemast töötajaga olgu paindlik!

Algamas on järjekordne kooliaasta. Mõne pere jaoks on see juba tuttav rada – taas koolivahendite osturalli, laste kooli sõidutamine ja õhtused kodutööd –, teise jaoks aga täiesti esmakordne kogemus. Lapse kooliminekuga kaasneb tihtipeale vajadus teha ümberkorraldusi, nii isiklikus kui ka tööelus.
Kui töötaja peab lapse haiguse tõttu tööst eemale jääma, maksab Tervisekassa talle hooldushüvitist alates hoolduslehe esimesest päevast 80% ühe kalendripäeva keskmisest tulust.
Foto: Pexels

Töö- ja pereelu ühitamisega seoses tekib küsimusi, mida teha, kui tahaks koolivaheajal perega puhkusereisile minna või lapse haigestumise tõttu ei õnnestu tööle jõuda. Neid ja muid küsimusi käesolevas artiklis lahkamegi.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456