Autor: Sirja Sulakatko, Targa Töö Ühing, smartwork.ee • 3. oktoober 2023

Milleks mulle praktikant? Siin on kolm põhjust!

Praktikantide värbamine on paljudes Eesti ettevõtetes tavapärase tööelu osa. Samas on veel hulk organisatsioone, kes näevad seda pigem tüliõunaks muutuva lisakohustuse kui võimalusena. Ometi on praktika üks parimaid viise, kuidas kiirelt töösse sulanduda, lubades samal ajal ettevõttel innovatsiooni luua ja ühiskonnas laiemalt struktuurset tööjõupuudust vähendada.

2022. aastal avaldatud OSKA raporti järgi vajame Eestis 2027. aastaks enam kui 18 000 uut IKT-spetsialisti, nende hulgas tarkvaraarendajaid, analüütikuid, testijaid jne. See number võib tunduda väikese riigi kohta esmapilgul suur, kuid on tänane reaalsus. Tasemeõpe katab sellest igal aastal vaid käputäie: ligikaudu 600 uut töötajat. Alustavad spetsialistid vajavad kõige enam oskuste proovile panemist reaalsetes elulistes olukordades. Seda võimaldabki neile praktika mõnes ettevõttes. Siin on vähemalt kolm põhjust, miks võiks organisatsioon kaaluda praktikantide värbamist. Eelnevatele numbritele tuginedes keskendume IKT-valdkonnale, kuid need soovitused on kohandatavad ka teistele eluvaldkondadele.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456