Autor: Personaliuudised.ee • 1. detsember 2023

Ukrainlastega seotud töövaidluste arv on kasvanud

Tänavu Ukraina päritolu töötajatelt tööinspektsiooni laekunud 146 töövaidlusavaldusest on lahendi saanud 126 töövaidlust, kus ukrainlastele jaoks mõisteti välja 320 926 eurot ehk 61% nõutud summadest.
Ukraina sõjapõgenikud, kes olid majutatud Isabellele.
Foto: Liis Treimann

„Võrreldes eelmise aastaga on ukrainlastega seotud töövaidluste arv kahekordistunud. Kui 2022. aastal oli kokku 1868 töövaidlust ning neist 70 juhtumi puhul üheks osapooleks on Ukraina sõjapõgenik, siis sel aastal on juba laekunud 146 ukrainlastega seotud töövaidlust,“ selgitas tööinspektsiooni peadirektor Kaire Saarep. „Peamiselt on mainitud töövaidlused seotud saamata jäänud töötasu või muude rahaliste nõuete ja hüvitistega.“

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456