Autor: Janika Valliste • 14. mai 2020

Kaugtöö nõuab uusi motiveerimisviise

Kuigi paljud sotsiaalselt aktiivsemad inimesed ootavad juba pikisilmi kontoritesse naasmist, muudab viimastel kuudel toimunu töösuhteid jäädavalt ja ilmselt ei lange kaugtöö osakaal enam kunagi tagasi kriisieelsele tasemele. Kriis tõi välja ametikohad ja tööülesanded, mis ei eelda füüsilist kohalolu. Ettevõtted peavad leidma uusi viise töötajate motiveerimiseks, et ka harva kohtuvas tiimis ei kaoks ära meeskonnatunne.
Coop Panga personalijuht Janika Valliste
Foto: Andres Laanem

Kaugtöö laialdasema rakendamise takistused pole enam ammu seotud tehnoloogia või töövahenditega. Takistas pigem sissejuurdunud töökorraldus – juhtidel puudus kogemus suurema hulga kaugtööl viibivate inimeste tööprotsesside korraldamisel. Eriolukorras, kui paljud meeskonnad jäid kodukontoritesse, suutis enamik inimesi ja ettevõtteid üllatavalt kiiresti uute tingimustega kohaneda. Personalijuhina näen, et inimeste põhiolemus distantsilt töötades ei muutu, kuid kriitilistes oludes tulevad nii iseloomuomadused kui ka meeskondade tugevused ja nõrkused paremini esile.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456