Autor: Goldtime • 17. november 2020

Kingitus, millele aeg aina väärtust lisab

Show must go on! Hoolimata meid ümbritsevast keskkonnast ja muudatustest selles, on oluline ikka ja jälle leida tasakaal ja meid edasi viiv töökultuur, kõiki töötajaid toetavad traditsioonid ning atmosfäär.

Pidevas muutumises on ka töötajate motiveerimise süsteem, järjest enam saab tähelepanu pikaaegsete klientide meelespidamine ning toetust ja märkamist vajavad ka juhid. Kuidas üllatada oma töötajaid ja kauaaegseid kliente sellel aastal teistmoodi, kuidas anda neile edasi ettevõtte tänu, väärtustades igaühe panust ka keerulises olukorras? Kuidas seda teha, kui mälupulgad, kohvikruusid ja pastakad on juba olemas?

Üllatus, mis loob unustamatult head emotsiooni.
Foto: Goldtime

Mõtle karbist välja!

Soov luua ja jagada midagi eriliste inimestega on iga hooliva ettevõtte mõtetes iga päev. Südamest tahaks teha midagi teistmoodi, midagi personaalset, midagi, mis pakuks rohkem väärtust. Midagi, mis tekitab emotsiooni, loob mäletusi. Kas tuleb tuttav ette? Tahaks luua ettevõttes uusi ja trendikaid traditsioone, unustamata sealjuures ka vanu ja olulisi tavasid. Midagi eristuvat ja midagi, mis väljendaks suurt tänulikkust!

Sünnipäeva- ja tähtpäevaüllatused ning jõulukingitused

Igapäevane küsimus on, mida kinkida praegusel ajal, kui valikuid ja ideid tundub olevat külluses ja see, mis tekitas kunagi üllatusmomenti, võib tunduda tänapäeval tavaline. Kas oled mõelnud meelespidamise ja tänukingitusena ehete ja aksessuaaride peale? Midagi, mis oleks saajale tähenduslik ja samas ka personaalne. Ehe, mis sobib kokku kingituse saajaga, tekitades temas head emotsiooni. Midagi, millega anda edasi sõnum – me hoolime, me hindame, me täname. Midagi, mis on teie ettevõttele loodud.

Kindlasti on siin erinevad lähenemised naistele ja meestele, kuid see teeb valikud ainult põnevamaks. Siinkohal jagab nõuandeid Goldtime’i ärikingituste projektjuht Aveli Kippari: „Tõepoolest, kingituste tegemine võib olla mõneti keeruline teema. Samas võib see olla ka üks südamlikumaid ja palju rõõmu valmistavaid tegevusi. Teadmine, et saame oma töötajatele või klientidele valmistada erilise meenega rõõmu, teeb õnnelikumaks ka iga kinkija.ˮ

„Goldtime’i missioon on läbi aegade olnud luua imelisi trende ja samas on meie jaoks alati väga oluline hoida olemasolevaid kõrgelt hinnatud traditsioone. Ja just sellest oleme lähtunud ka oma brändide ja sortimendi valikus, mida oma klientidele juba 15 aastat pakkunud oleme. Inimene igatseb alati oma ellu midagi ilusat, mis kutsub temas esile suurepäraseid positiivseid emotsioone. Ehtemaailma sümboolika on väga rikkalik ja mitmekesine. Tootmistehnoloogia areng võimaldab luua tänapäeval palju erinevaid disaine, muutes meie valikud vabaks ja soovid reaalsuseks,ˮ selgitab Kippari.

Kingiideed, mis jäävad meelde

Ehe, mis kannab ettevõtte logo, sõnumit või väärtust. Delikaatne graveering ehtel võib olla peidetud või minimaalne, kuid eriline ehe kaunistab kandjat iga päev.

Foto: Goldtime

Personaalne ehe – iga kingituse saaja tunneb tänulikkust ja rõõmu tajudes, et see kingitus on tehtud mõttega just temast. Käeehted on selleks ideaalne viis.

Sümboliga ehe – sõnum, mida tahad edastada. Väga mitmekesine valik on olemas juba valmis ehetena sellistelt tuntud kaubamärkidelt nagu Nomination, Pandora, Thomas Sabo. Need ehted annavad võimaluse pakkuda trendikaid ja üllatavaid nüansse, mida saab igal aastal täiendada ja luua oma lugu.

Eesti disainerite looming – põnevust loovad näiteks ettevõtte värvides kõrvarõngad või käeehted, mille on loonud Eesti andekad disainerid. Rikkalikku ja omanäolist valikut pakuvad Tanel Veenre, Lisa Kroeber, SOMA, New Vintage by Kriss, KUMA ja mitmed teised, kellega võib luua ka täiesti unikaalseid ehteid.

Personaalse graveeringu või sõnumiga käekell – igati sümboolne ja ajatu ärikingiidee nii mehele kui ka naisele.

Foto: Goldtime

„Valikud on tegelikult piiritud ja ja seda nii naistele kui ka meestele. Ka mehed hindavad läbimõeldud kingitusi – on selleks siis praktiline käekell, kellalaegas või hoopis trendikas aksessuaar,” lisab Kippari.

Samamoodi on ka klientidega – uskuge, nad oskavad hinnata seda, et nende peale on mõeldud ja personaalne lähenemine saab siinkohal uue tähenduse.

Kui siiski saavad ideed otsa, aga üllatuse tegemise soov ikkagi on, siis universaalne lahendus on alati kinkekaart. „See ei pea alati olema traditsiooniline ja tavaline kinkekaart, mida ümbrikus üle anda. Lisame kinkekaardile midagi juurde ja kujundame selliseks, mis kannab edasi ettevõtte olulist sõnumit, häid soove, tänulikkust või juhi tunnustavat sõnumit. Teeme teie enda kinkekaardi, mida saab lihtsalt Goldtime’i kauplustes välja vahetada endale just meelepärase ehte või aksessuaari vastu, jäädes meenutama seda imelist hetke, ilusat tähtpäeva, edukat koostööd,” soovitab Kippari.

Pipedrive'i personalijuht Leelia Rohumaa
Meil toimuvad üsna tihti erinevad ajurünnakud eriliste kingituste teemadel, kuna inimesi on palju. Tore on mõte, et tavapärasest standardsest kinkekaardist saab luua omanäolise kaardi, millega saab inimene just enda personaalse unistuse täide viia ja samas saab ka ettevõte lisada oma väärtusi kandva personaalse õnnesoovi. Kindlasti oleks väga teretulnud rohkemad lahendused firma sümboolikaga maitsekate ehete näol, mida kanda esindusüritustel või kinkida klientidele.
Foto: Goldtime

Tööjuubelid – traditsioon, mis väärib tunnustamist

Töötajate tunnustamine tööjuubeli puhul on väga armas tava. Looge selleks samuti oma traditsioon või värskendage olemasolevat. Ehe või käekell on selleks ideaalne viis – väärikas, väärtuslik ja emotsionaalne. Siinkohal leiame kindlasti kingitusi igale hinnaklassi eelistajale, näiteks jääb hõbeehte hinnaklass paarikümne euro kanti, kuid emotsionaalset väärtust ei saa sellises ehtes kunagi mõõta.

Samas, kui on tarvis midagi tõeliselt ajatut ja väärikat, on kuld ideaalne investeering. Personaliseeritud või läbimõeldud kinkekaart on ka siinkohal ideaalne lahendus. „Meil oli suurepärane projekt Rimi kauplusteketiga, kus iga tööjuubel saab tähistatud spetsiaalselt Rimile disainitud kinkekaardiga, mida saab soodsatel tingimustel vahetada mistahes ehte või käekella vastu. Oleme saanud selle koostöö kohta palju positiivset tagasisidet, kuna see on mugav ja personaalne,” rõõmustab Kippari.

Foto: Goldtime

Noorpaarid ja beebid

Lapsevanemaks saamine ja abiellumine on iga inimese jaoks elumuutev sündmus, kus õnnehormoonid vallutavad kogu kollektiivi ja positiivsed uudised nakatavad teisigi. Kindlasti on mälestus isiklikust sündmusest aukohal ka siin.

Usutakse, et hõbeda kaitse- ja õnnemaagial on oma tähendus. Miks mitte üllatada värsket lapsevanemat ema-lapse kaelaehtega või rõõmustada noort isa uue trendika käeehte või -kellaga, sest algamas on uus aeg. Lapsele sobib sümboolne hõbelusikas või õnne toova sümboliga ehe (hobuseraud, ristikhein jpm). Abiellujatele sobib aga hästi näiteks kinkekaart.

Foto: Goldtime

Ära unusta oma juhti!

Ka juht vajab tunnustamist, märkamist ja tänu. Sageli ei olegi vaja väga palju – siiras mõte või südamest tulev idee, mis on vormistatud delikaatselt ja juhile omaselt, on vahel väärt rohkemat kui miski muu.

Oleme ka nõus, et mõtteviisid meeste ja naiste, erinevate asutuste, erinevate juhtide kui inimeste puhul ongi erinevad. Siin on mõned mõtted inspiratsiooniks.

Kingiideed naistele

• Graveeritud sõnumiga kaelaehe, mis peidab endas hoolimise või hindamise märki

• Personaalne käeehe, mis kannab endas ühiste saavutuste, hetkede või edulugude sümboleid

• Eesti disainerite looming, mis annab võimaluse olla trendikas ja samal ajal toetab Eesti disaini võidukäiku. Parimaid valikuid on näiteks Tanel Veenre, Lisa Kroeberi ja SOMA värvilised ehted

Lisa Kroeberi ehteid võib luua ettevõtte värvides.
Foto: Goldtime

• Kinkekaart, mis annab võimaluse valmistada rõõmu just sellisel viisil, millest unistanud oled

Kingiideed meestele

• Personaalse graveeringu või sõnumiga käekell. Käekell on läbi aegade olnud eriline sümbol, väärtustades koosolemise, koostegemise ja koosveedetud aega. Aeg ja ajanäitaja on sümbolid, mis on viinud meid edu radadel edasi kaugemale ja kõrgemale

• Pastakas, rahakott või märkmik. Montblanc on selles vallas kindlasti lugupeetud ja väärikas valik ning nende tootevalik sobib igale maitsele

Kellakarp või kellakeerutaja, mis on praktiline, samas personaalne ja põnev aksessuaar. Ole veendunud, et juhil on olemas kellakeerutamist vajav kell

• Julgematele on olemas ka julged valikud meeste ehete seast. Võime siin lähtuda klassikast – mansetinööbid ja/või lipsunõelad on ajatu valik. Maailmas tõstab pead meeste ehete tõusev trend ja miks mitte üllatada teda hoopiski trendika käeehtega, mis samuti kannab personaalset sõnumit või sümbolit

Foto: Goldtime

„Igasuguse kingituse puhul on oluline armas mõte, siiras soov ja tahe head mõtet edasi anda. Tasub alati mõelda n-ö karbist välja ja koos leiame ideaalseid lahendusi, mis tooks rõõmu ja üllatusmomente sõltumata ajast meie ümber. Positiivsed emotsioonid on need, mis viivad meid edasi nii eraelus kui ka päevast päeva tööpostil olles. Rõõm paneb särama!” ütleb Aveli Kippari kokkuvõtteks.

Loe Goldtime’i ärikingitustest veel ja loome teile koos ideaalse kingituse töötajale, kliendile, juhile!

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456