Autorid: CVPRO.ee, Kadri Penjam • 28. märts 2023

CVPRO.ee platvorm toob tööjõu värbamise kaasaegsele tasemele

27. märtsil lansseeriti Eesti turule uus töö- ja töötajate otsinguportaal CVPRO.ee, mille üks loojatest Dmitry Krasilnikov tunnistab, et vajadus uue portaali järele on olnud juba pikemat aega.

Dmitry Krasilnikovi kinnitusel on mõte kohalikule turule uue töö- ja töötajate otsinguportaali loomisest küpsenud temas juba mitmeid aastaid. „Varem olen korduvalt kasutanud vajaduse tekkides olemasolevaid töötajate värbamise platvorme ja saanud sealt inspiratsiooni, mis võiks olla teisiti või siis kuidas muuta kandidaatide valimine senisest efektiivsemaks ning mugavamaks mõlemale osapoolele,“ tõdeb ta.

Töötaja värbamine nüüd senisest mugavam

Senised tööjõudu vahendavad platvormid on turul olnud aastaid ning nende vorm ja sisu on tuttav ja turvaline, kuid ei ole aastate jooksul muutunud. Uue kohe kasutusse mineva platvormi puhul on just seetõttu eriti pööratud tähelepanu kasutajafunktsionaalsusele ja seda just tööandja vaates.

„Enne platvormi loomist tegime eeltööd, vestlesime ettevõtjate ja inimestega, kes igapäevaselt töötajate otsimisega tegelevad ning nad jagasid meiega seniseid kogemusi töötajate leidmisel ning ettepanekuid, mis ja kuidas võiks uue platvormi puhul teistmoodi olla,“ selgitab Dmitry Krasilnikov, lisades, et nagu juba mainitud, on senisest enam pandud rõhku kasutajamugavusele. „On oluline, et personaliosakonna töötaja või ettevõtja saab CVPRO.ee keskkonnas otsida potentsiaalseid sobivad kandidaate ning suhelda nendega igas värbamisetapis platvormi kaudu,“ selgitab ta.

Kuni 30. aprillini on kõikidele tööandjatele vabade töökohtade kuulutuste avaldamine tasuta!

Krasilnikovi sõnul on tänaseks optimaalne lahendus, kus värbaja ja kandideerija vaheline suhtlus ei vaja enam e-kirjade vahetamist, CV-de saatmist posti teel ning telefonivestlusi. „Uues tööjõuportaalis saab tööandja koostada kuulutuse ning brändida selle minutitega, planeerida kandideerimise tähtajad, koostada vabade töökohtade mustandid, redigeerida kuulutusi, luua duplikaate, avaldada, saada CV-sid, hinnata ja sorteerida kandidaate, kutsuda vestlusele ning viia ühtlasi läbi soovi korral veebiintervjuu, algatada suhtluse,“ loetleb ta, mida platvorm võimaldab, lisades, et CV andmebaasiga töötamiseks on loodud mugavad tööriistad, mis lihtsustavad otsingut, andmete vaatamist ja töötlemist. Platvormi kalendriga saab hõlpsalt sünkroonida portaalist lahkumata teisi kalendreid.

Kindlasti on lisaväärtuseks tööandjale piiramatute kasutajate arv samal kontol. „See võimaldab jagada töökoormust erinevates värbamisetappides: näiteks saab töökuulutuse luua üks töötaja ja delegeerida seejärel värbamistöö edasi teistele. Nõnda on portaali võimalik hallata kasvõi tervel personaliosakonnal,“ lisab ta.

Aga tööotsija – mis on temale teisiti?

Krasilnikov kinnitab, et olulised ei ole vaid tööandja vajadused, vaid ka tööotsija ehk kandideerija peale on mõeldud. „Tööotsijatele on portaalis võimaldatud kõik samasugused mugavused nagu tööandjatele, kuid nende vajaduste piires. Taotlejal on võimalus teha süsteemis mitu CV-d ja kasutada vastavalt vajadusele neist sobivaimat,“ selgitab ta, lisades, et CVPRO.ee portaal on tehtud arvestades tänaseid tehnoloogilisi võimalusi ning seega võimaldatud ühilduma kergesti teiste kaasaegsete keskkondade ja tehnoloogiatega. „Saame lihtsalt ja kiiresti integreerida või ühendada oma platvormi mis tahes välise kliendikeskkonnaga, näiteks kliendi raamatupidamissüsteemi, panga, partnerite, sotsiaalvõrgustike ja muuga.“

„Oleme mõelnud juba etteruttavalt klientide vajadustele ning soovinud muuta oma süsteemi arusaadavaks, mugavaks, funktsionaalseks ja kaasaegseks – just selliseks nagu on meie potentsiaalne kasutaja. Kindlasti on veel nüansse, mida edasi arendada ning seepärast ootame tänuga kasutajate tagasisidet. Meie süsteem on väga paindlik, oleme ise arendajad ja see võimaldab muuta ja täiendada võimalikult lühikese aja jooksul portaali funktsioone vastavalt soovitud tingimustele,“ sõnab Krasilnikov.

Vaata portaali CVPRO.ee kuvatõmmiseid siit (galerii)

Konkurents on tervitatav

Portaali loojate sõnul on loodud kasutajafunktsionaalsus juba täna uuel platvormil üsna hea, kuid see on umbes 60–70% sellest, mis tegelikult on plaanis. „Hetkel siseneme turule ning ootame kasutajate tagasisidet. Järgmisena rakendame mugavat teadete süsteemi ja automaatset otsingut tööandjatele ja taotlejatele, lisame funktsionaalsust ja integratsiooni sotsiaalvõrgustikega ning nii mõndagi veel. Üks peamisi plaane on luua hea mobiilirakendus ja see peaks valmima juba peagi,“ lubab ta.

Tema sõnul on konkurents tervitatav ning alati tarbija kasuks. „Soovime muuta otsinguprotsessi tööandjatele ja töötajatele senisest veelgi mugavamaks, teha värbamisprotsessi funktsionaalsemaks. „Loodan, et meie toode võetakse vastu ja tarbija annab sellele juba ise omalt poolt hinnangu,“ sõnab Krasilnikov, lisades, et turule tullakse ühtlasi konkurentidest 2-3 korda madalamate hindadega. „Oleme mõelnud ka ettevõtete peale, mis tegutsevad suure hulga vabade töökohtadega. Kindlasti tasub tähele panna, et kuni 30. aprillini on kõikidele tööandjatele vabade töökohtade kuulutuste avaldamine tasuta. Tasub tulla ja anda endast aegsasti märku!“

Dmitri Krasilnikov on ärimees, kes on meediaringkondades hästi tuntud. Aastatel 2008–2018 oli ta kahe raadiojaama Narodnoe Radio ja DFM omanik.

2018. aastal ostis tema ettevõtte Eesti Meedia kontsern (praegune AS Postimees Grupp). Pärast raadiojaamade müüki jätkas ta 3 aastat raadiojaamade haldamist AS Postimees Grupis. Tema kontsernist lahkumise ajal oli Narodnoe raadio reitingu esimesel real venekeelsete kommertsraadiojaamade segmendis.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456