8. november 2023

Tehnoloogia ja tööõnn: kuidas digitaliseerimine töötajaid inspireerida võib?

Õnnelikud, rahulolevad ja motiveeritud töötajad tõstavad ettevõtte efektiivsust, parandavad sisekliimat ja on selgeks konkurentsieeliseks. Ent mis teeb töötaja õnnelikuks? Vastuse saad 23. novembril 2023 Tallinnas aset leidvalt Columbuse tasuta hommikuseminarilt „Tööõnn”, kus tutvutakse süvitsi kahte lahendust, mis aitavad säästa töötajate tööaega ja parandada andmete kvaliteeti.

„Uurimused näitavad, et investeerimine töötajate tööõnne suurendab nende produktiivsust, loovust ja lojaalsust ning vähendab tööjõuvoolavust. Ja tööõnnega on omakorda tugevalt seotud tehnoloogia ja digitaliseerimislahendused – inimesed muudab töökohal õnnetuks mõttetu ja rumal töö, mida saab aga tänu tänapäevastele nutikatele lahendustele anda teha arvutile, robotile ja tehisintellektile,” ütleb Columbus Eesti palga- ja personaliarvestuse ärijuht Toomas Riismaa.

Ta lisab, et tööõnn ja digitaliseerimine on omavahel tihedamalt seotud, kui paljud meist oskavad arvata. „Nende probleemide lahendamiseks on soovitav kaardistada töölõigud, mida saab digitaliseerida. Edasise protsesside juurutamise käigus saab organisatsioon pakkuda töötajale täiendavaid vastutusvaldkondi ning edendada pideva õppimise ja arengu kultuuri. Vähendades korduvate ülesannete negatiivseid aspekte, tõstategi töötajate motivatsiooni!”

Iga organisatsiooni eesmärk peaks olema vabastada töötajad rutiinsetest töölõikudest

„Tööõnne” seminaril on oodata palju põnevat. Üles astub Antropoloogia Keskuse inspiratsioonikõneleja Jaanika Jaanits, kes räägib, mis teeb töötajad õnnelikuks, milline peaks olema hea tööandja sisekultuur ning kuidas tehnoloogia panustab tööõnne. Muuhulgas aitab inspiratsioonikõneleja leida üles meie tööõnne käivitajad. Personaalse kogemusloo digitaliseerimise edukusest annavad edasi Kaupmees Grupi IT-juht Raivo Kask ning personali- ja kvaliteedijuht Katrina Ninepu-Roosaar. Nemad räägivad, kuidas nende ettevõtte jaoks oli väga oluline ühtlustada palga- ja personaliarvestuse protsessid ning miks nad otsustasid selleks juurutada just CompuAccess tööajaarvestuse lahenduse.

Columbuse spetsialistid Toomas Riismaa, Kaidi Neeme, Nele Herodes ning Eva Meinson tutvustavad palga- ja personalivaldkonna trende, Columbuse tooteportfelli ning valdkonna peamisi digitaliseerimisvõimalusi: palga- ja personalilahendusi, iseteeninduslahendust ning valdkonna aruandlust koos ärianalüütikaga.

Osaleda saab ka töötubades

Töötajate iseteeninduse, palga ja personali praktilises töötoas saab teada, kuidas muuta personali- ja palgaarvestuseks vajalike andmete haldus ning kogumine mugavaks ja efektiivseks, kasutades töötajate Iseteeninduslahendust. Ekspert selgitab, kuidas liiguvad töötaja andmed HR lahendusest töötajate iseteenindusse ning tagasi palgalahendusse töötasude arvestuseks. Aruandluslahenduste sessioonis selgub, kui palju inimesi teie ettevõttes päriselt töötab, kui suur on kaadrivoolavus ning kui suur on makstav palk tehtava töö eest. Ja seda kõike just siis, kui seda Sinul vaja. Mitte siis, kui keegi aruande koostamiseks aega leiab.

Tööõnn tõstab tootlikkust

Edu saavutamine on võimalik õnnelike töötajate edasiviiva energia toel, sest õnnelikud töötajad on ettevõtte kõige väärtuslikum kapital. Erinevates uuringutes on leitud, et kui õnn tõstis organisatsiooni tootlikkust 12%, siis õnnetud töötajad olid 10% vähem tootlikud. Lisaks vähendab positiivne sisekliima tööjõuvoolavust ja värbamisele kuluvaid investeeringuid ning tõstab lisaks töötajate loovusele, heaolule ja turvatundele ka klientide rahulolu.

„Õnnelike töötajate väärtust ei saa üle hinnata. See on investeering, mis tasub end ära mitmel viisil, tuues kaasa organisatsiooni edu, kasvu ja helgema tuleviku,” ütleb Riismaa. „Miks mitte digitaliseerimisega vähendada töötajate rutiinseid ja ühelaadseid tööülesandeid, mis on sageli suurimad motivatsioonilanguse põhjustajad? Tule seminarile „Tööõnn” ja astume koos suure sammu töötajate kaasamise, ettevõtte edu ning tööõnne poole!”

Palga ja personalilahenduste hommikuseminar toimub 23. novembril kell 9-13 ja on kõigile osalejatele TASUTA! Seminari programmiga tutvuda ning registreeruda saad SIIN

Uuri rohkem Columbuse kohta SIIT

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456