Autor: Toomas Kelt, Jane Suu • 20. aprill 2023

Tööstuse palga TOP: tuhande parima palgamaksja seas on 45 tööstusettevõtet

Äripäeva koostatud värskes Palga TOPis on välja toodud viie tuhande Eesti ettevõtte keskmised brutopalgad 2022. aastal. Tuhande parima palgamaksja seas on ka nelikümmend viis tööstusettevõtet. Kõrgeim tööstuse brutopalk oli 5846 eurot ning see teeniti puidutööstuses.
Parimate palgamaksjate hulka kerkisid mitmed metalliga tegelevad ettevõtted.
Foto: Andras Kralla

Eelmise aasta kõrgeim keskmine brutopalk oli puitmaterjalide tootmise ja müügiga tegelevas Nason Davis Eesti OÜs. Keskmine brutopalk oli seal 2022. aastal 5846 eurot, 2021. aastal 5502 eurot, palgakasv oli 4,37%. Kusjuures aasta viimases kvartalis kasvas brutopalk peaaegu 12 tuhande euroni, kuid arvestades eelmiste kvartalite madalamat tasu (I-III kvartal jäi keskmine palk 4700 euro kanti) ning palga suurt tõusu ka 2021. aasta IV kvartalis, on tõenäoliselt tegu aastalõpu preemiate ja tulemustasudega.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456