14. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõbrapäev töö juures – mida teha ja mida mitte teha?

Foto: pixabay.com
Me kõik tahame tunda, et oleme väärtustatud ja hinnatud. Head töökaaslased pole iseenesestmõistetav töökohaga kaasnev tegur, vaid suur väärtus. Sõbrapäev on hea aeg näidata oma töökaaslastele, et hindad neid ning pead neist lugu. Lisaks on see ideaalne päev meelde tuletada, mida sa ise oma töös ja tööandja juures armastad.

Tööandja jaoks on sõbrapäeva suurepärane võimalus näidata, et ta hindab ja väärtustab oma töötajaid ja ei võta neid enesestmõistetavalt. Just oma töötajad panevad tööandja sisemise brändi elama!

Mida teha sõbrapäeval, et see läheks südamesse?

Soovi töökaaslastele head sõbrapäeva! Ära ignoreeri seda päeva.Jaga lihtsaid tööalaseid komplimente nagu näiteks: „Sul tuli see ettekanne väga hästi välja!” Komplimente, mis korda lähevad pole alati algajal komplimendi tegijal kerge anda, kuid just sõbrapäev on õige aeg sellega alustada.Märka oma kolleege ning ole nendega sõbralik ja soe! Kui sa seda niikuinii oled, siis väga hea, kuid kui mitte, püüa olla veidi avatum ja empaatilisem ja märgata asju, mis on olnud sinu jaoks iseenesest mõistetavad.Too kontorisse väikeseid üllatusi, mis teevad kõigil tuju heaks, nagu nt küpsised, mida saab koos süüa, või muud, mis saab jagada.

Tegevused, mis annavad värvi sõbrapäevale

Dekoreeri kontor ja kaasa kõik dekoreerimisprotsessi. Muretse enda poolt näiteks õhupalle või muid kaunistusi.Šokolaadide äraarvamismäng. Hunnik suurepäraseid šokolaadikomme kontorilaual – see tekitab juba hea ja magusa tunde, aga lisa juurde mängu nüanss ja sa oled võitja! Me kõik ju sisimas armastame mängida! Täida läbipaistev anum šokolaadikommidega ja lase töötajatel nädala jooksul arvata palju komme seal sees on. Nädala lõpuks saab töötaja, kes arvas kõige täpsemalt kommide arvu ära, šokolaadikommid endale. Kas see pole mitte tore nädalavahetuse algus töötajale?Riietu sõbrapäevale kohaselt ja kaasa ka kolleegid. Leppige kokku, et kannate sõbrapäeval midagi punast või roosat. Kui tunnete, et soovite karnevali, laske käia! Samas võib piirduda ka väikese detailiga, mis teid kõiki ühendab ja mis on kui teie omavaheline salasõnum.Magustoidu maailm – meile meeldib magus ja seda eriti sõbrapäeval! Leppige kokku, et kõik töötajad toovad lõunaks kontorisse sõbrapäeva-teemalise magustoidu. Mida oleks toredam sõbrapäeval lõuna ajal teha, kui degusteerida erinevad põnevaid desserte?Parim armastuslugu – sõbrapäev on oma olemuselt armastuse püha ja kui soovite lisada veidi isiklikku nooti oma tööpäeva, siis paluge töökaaslastel kirjutada kahe lausega, kuidas nad kohtusid oma suure armastusega. Valige nende lugude hulgast kõige erilisem ning kinkige parima loo autorile ja tema kaaslasele õhtusöök kahele.Tehke koos midagi lõbusat – rentige karaokemasin ja püüdke lauda sõpradega seotud laule.Tehke väike fotonurk, kus saab teha sõbrapäeva stiliseeringuga pilte. Jagage neid pilte ka oma sotsiaalmeedias, sest nii näitate oma organisatsiooni inimlikku poolt ka tulevastele potentsiaalsetele töötajatele!Väikesed naljakad kingikotid – pange sisse erilise kujuga kommid, punased/roosad kontoritarbed, isiklik kirjake teemal, et selle saaja on oluline, vms.

Mida mitte teha!

Ära tee liiga kalleid või kahemõttelisi kingitusi – võid vale sõnumi saata.Ära tee kingitust ainult ühele töökaaslasele, jättes teised kõrvale.Ära kasuta sõbrapäeva ettekäändena pealetükkivalt käituda.Ära riku teiste sõbrapäeva sellepärast, et sulle see päev ei meeldi.

Tähista sõbrapäeva südamega, ole loov ja spontaanne!

Allikas: Instari blogi

Autor: Kersti Vannas, Instar EBC tööandja brändingu konsultant

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456