7. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööotsijad tahavad äppe

Rahvusvaheline uuring tõi välja käärid tööle kandideerijate ootuste ja tööpakkujate tehnoloogilise võimekuse vahel
Foto: https://pixabay.com
Rahvusvaheline uuring tõi välja käärid tööle kandideerijate ootuste ja tööpakkujate tehnoloogilise võimekuse vahel. Nimelt on kandideerijatel soov, et kogu kandideerimisprotsessi saaks läbi viia mobiilse seadme vahendusel, aga tööandjad on võimetud sellele ootusele vastama.

ManpowerGroup küsitles 19 riigis kokku 14 000 töötavat inimest vanuses 18-65 aastat. Uuringuga kaardistati ootuseid, mis lähevad inimestele tööotsimise protsessis korda. Mõnevõrra üllatuslikult tõi 52 protsenti küsitletutest (sh 64 protsenti 18-34-aastastest) välja soovi kasutada tööle kandideerimise protsessis nutiseadme rakendusi või vähemasti mobiiliga sobituvaid veebiplatvorme. Paraku kandideerijate sõnul enamik ettevõtteid ja organisatsioone seda praegu ei võimalda.  

Uuring sedastab, et noored kasutavad äppe praktiliselt kõigeks ja seetõttu on ootus igati loogiline. Rakendusi soovitakse nii sobivate töökohtade väljaraalimiseks kui kandideerimiseks. Erinevas vanuses inimesed kasutavad mobiilseid seadmeid kogu päeva vältel, aga lisaks netis surfamisele on üha suuremad ootused praktilistele mobiilsetele lahendustele. Kiire elutempo juures on tekkinud soov, et tööle saaks kandideerida kas hommikul bussiga kooli või tööle sõites, kohvikus toitu või lennujaamas lendu oodates.  

Samas on uuringu järeldustes ka pisut skeptilisust, sest praktika on näidanud, et alati eksisteerib vahe soovide ja reaalse kasutamise vahel ehk kui soovitud mobiilirakendused ka saadakse, ei pruugi sugugi kõik neid kasutama hakata.  

Uuring tõdeb, et täna on maailmas käärid soovide ja tegelikkuse vahel väga suured, mis väljendub selles, et kui tööotsijad tahaksid äppe, mille vahendusel töölekandideerimise avaldust täita, siis reaalses elus ei paku suur hulk firmasid isegi sellist mobiilisõbralikku kodulehte, kust kiirelt infot ja kontakte leida, kandideerimisavalduse täitmise võimalusest rääkimata. Ootused kasvavad aga kiires tempos edasi ja tööandjatel tasuks mõelda, kuidas nutikalt tehnoloogiasse investeerida, et tööotsijate soovidele kasvõi osaliselt vastata ja endale seeläbi kandidaate leida.

Autor: Jelena Poleschuk, Manpower Eesti personalipartner

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456