5. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Karm statistika tööturul: alanud on jaht paremale palgale ja tööalastele suhetele

Alanud on jaht paremale palgale ja tööalastele suhetele ning selgetele arenguvõimalustele.
Foto: pixabay.com
Karjääriarengu kontaktvärava CV.ee jaanuari kasutusstatistikast joonistub üheselt välja, et käima on läinud üliaktiivne töövahetuskuu ja -aasta. Tööpakkumisi on ühes kalendrikuus juba praegu avaldatud aastatagusega võrreldes 14% rohkem. Vabadele ja uutele töökohtadele kandideerimiste suhtarv on tõusnud keskmiselt viiendiku võrra (+18,2 %) ja tööturule on lisandunud pea kümnendiku võrra (+8,6 %) enam aktiivseid tööotsijaid.

CV-Online’i kanalite kaudu kandideeriti vabadele töökohtadele jaanuaris pea 27 000 korda, mis on viimase viie aasta rekord. CV.ee uuringulabori eelmise aasta lõpus tööandjate hulgas korraldatud uuringust selgus, et üle poole ettevõtetest asub aasta esimeses pooles värbama ja kokku luuakse üle 60 000 töökoha. 14,2 % ettevõtetest plaanib olemasolevale töökohale leida uue, tööd paremini oskava inimese.

„Võrreldes detsembriga on kandideerimiste arv kasvanud lausa 58%,” selgitas tööportaali CV.ee turunduse ja kommunikatsioonijuht Rain Resmeldt Uusen. „Sellest võib järeldada, et inimesed on oma uue aasta lubaduste nimekirja lisanud paremad palga- ja töötingimused ning neid nüüd tõesti tööturult ka tegusalt otsitakse.”

Karjääriarengu kontaktvärav CV.ee käivitas 1. veebruaril ka üle-Eestilise parima ja halvima tööandja  uuringu, mille esimeste päevade tulemustest on juba selgunud, et enamik tööturul aktiivselt ringi vaatavaid ja kandideerivaid inimesi otsib selgelt motiveerivamat töötasu, head tööalast sisekliimat, paremaid suhteid kolleegidega, inspireerivat ja professionaalset juhtkonda, kelle heaks töötada, ning selget karjääriperspektiivi ja tööalaseid arenguvõimalusi.

„Jaanuaris sirviti karjääriarengu kontaktväravas CV.ee töökuulutusi kokku pea 1,6 miljonit korda, mis on 60 protsenti rohkem kui detsembris,” rääkis Uusen. „Ettevõtted on sunnitud sellises olukorras keskenduma paljuski just töötajate hoidmise ja väärtustamise taktikatele, sest suur liikumine tähendusrikkama töö poole ja ka üleostmised on paratamatult alanud.”

53% Eesti ettevõtetest plaanib algaval aastal tõsta töötasusid kuni 15%, et hoida häid ja motiveeritud töötajaid ettevõttes (52,6%), ning vähendada tööjõu voolavust (26,3%), selgus karjääriarengu kontaktvärava CV.ee mullusest tööandjauuringust.

Eesti parimat ja halvimat tööandjat saavad kõik huvilised valida kuni 18. veebruari hilisõhtuni. Lisaks saab hääletada parimaid tööandjaid kümnes enamlevinud tegevusvaldkonnas üle Eesti.

Uuringu tulemused teeb CV-Online avalikult teatavaks 2. märtsil.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456