Ettevõte kimpus töökiusamisega

kius
Üksikud ahistamiskatsed pole olukorrale leevendust toonud.

Personaliuudiste toimetuse poole pöördus suurettevõte, mille töötajad on rahulolematud, kuna firmas on töökiusamisega kehvad lood.

„Siit-sealt on ikka kuulda, et ühes või teises ettevõttes kohtab sageli töökiusamist, kuid meie firma töötajad peavad kurvastusega teatama, et oleme sellest täiesti ilma jäänud,” kurtis ettevõtte töötaja Mari Kuri (nimi muudetud) Personaliuudistele. 

Teadaolevalt on ettevõttes küll püütud kiusamiskultuuri juurutada, kuid need üksikud katsed ongi jäänud vaid pinnavirvendusteks. Salasusimised ei ole toonud loodetud edu, kuulujutulevitus pole saavutanud vajalikku ulatust, ahistamiskatsed pole täitnud oma eesmärki ja kolleegidele jäetud solvava sisuga anonüümkirjad ei ole pälvinud oodatud tähelepanu.

Töökiusu puudumise pärast on mures ka ettevõtte juhtkond, kelle huvides on, et töötajad oleks töökohal õnnelikud. Kuulnud töötajate murest, on ka juhtkond andnud oma panuse, et kiusamiskultuur ettevõttes siiski tekiks, selgitas personalispetsialist Lembe Õnn. „Oleme püüdnud tõsta tööeesmärke võimatutesse kõrgustesse, anda töötajaile teostamatuid tööülesandeid, aga ei mingit tulemust. Nihutasime töö algusaja kolm tundi ette- ja lõpuaja kaks tundi tahapoole, muutsime parkimiskohad tasuliseks, tegime lastetoa asemele hambaarstikabineti, kaotasime ära kohviku, viisime printerid kõrvalmajja, asendasime kontoritoolid taburettidega, katkestame päeva jooksul mitu korda internetiühendust, mängime kontoriraadios valju amatööride viiulimuusikat ja saadame päevas kõigile töötajatele edasi lugematul hulgal e-kirju, mis neisse kuidagi ei puutu. Möödunud aastal läksime isegi nii kaugele, et langetasime töötasu 50% ja kehtestasime sissepääsutasu kontoriruumisesse. Töötajad aga kinnitavad endiselt, et ettevõttes töökiusamist ei ole. Kes on leidnud endale lisatöö, et sissepääsu eest tasuda, kes võtab pangalaenu või laenab raha jõukamatelt sugulastelt. Me ei oska enam midagi ette võtta,” on Õnn nõutu ja lisab, et praegu on juhtkonnas kaalumisel töökiusamise teenuse sisseostmine. 

Hea lugeja, anna märku, kui ka sinu töökohas on probleeme töökiusamisega. Hoiame kokku ja püüame üheskoos midagi ära teha selle nimel, et ükski töötaja ei peaks enam kaeblema, et töökiusamisega on halvasti.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Personaliuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Valdkonna töökuulutused