Autor: Personaliuudised.ee • 19. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tavainimene tasuvat töökohta ei saa

Tavalisel inimesel pole võimalik tasuvale töökohale saada, sest need jagatakse tuttavatele, usub lausa 3/4 Kirde-Eesti elanikest.

Krediidiettevõte BestCredit kaardistas suures laenu-uuringus inimeste hoiakuid oma igapäevase toimetuleku ja majandamise kohta. „Meile avanes väga murettekitav pilt inimestest, kes ei usu enam, et neist endist midagi sõltub,” selgitas BestCrediti juhataja August Käära. „Kui inimene kaotab usu endasse ja võimesse oma elu muuta, siis ta enam ei pingutagi, et elada homme paremini kui täna. Meie väike ühiskond ei saa seda endale lubada.”

Kogu Eestis leidis 47% vastanuist, et tasuvale töökohale saamine ei sõltu neist endist, vaid kohti tuttavatele jagavatest ülemustest.

„Et tasuv töökoht sõltub enim inimese enda püüdlustest, usuvad enim ülikooliealised ja värskelt tööturule sisenenud inimesed ning oma karjääri tipul olevad, 35–44-aastased inimesed, aga ka pensioniealised,” selgitas Käära. „Usu tasuva töökoha leidmisse iseenda pingutuste najal kaotavad aga noored keskealised vanuses 25–34, kes üldiselt tegelevad nii kodu kui pere rajamisega ja ilmselt ootavad, et karjäär edeneks oluliselt kiiremini. Sama lugu on pensionieelikutega, kes ilmselt tajuvad tööturul valitsevat noorusekultust.”

Foto: Scanpix/Panthermedia
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456