Autor: Personaliuudised.ee • 28. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi raha toel värvatud välisspetsialist peab olema vajalik kogu riigile

Välismaalt värvatud tippspetsialist peab tooma kasu mitte ainult töökohta pakkuvale ettevõttele, vaid laiemalt Eesti majandusele, leiab teist korda Career Hunt projektis osaleva Finestmedia värbamisekspert Mare Aasma.
Finestmedia värbamisekspert Mare Aasma

„Finestmedia mullune kogemus tõestab, et EASi programmi „Work in Estonia” raames ellu kutsutud talendijaht loob võimaluse leida väga võimekaid ja motiveeritud inimesi, kes aitavad luua uut väärtust nii ettevõttes endas kui Eesti IT-sektoris laiemalt – olgu siis oma unikaalse kogemustepagasi, uue strateegilise vaate või konkreetsete tehniliste oskustega,” sõnas Aasma.

Tema sõnul teeb Finestmedia täna koostööd paljude avaliku sektori organisatsioonidega ning on osalenud koostööpartneri või eestvedajana paljude eestimaalaste igapäevaelu puudutavate IT-lahenduste nagu riigiportaali www.eesti.ee, Eesti teadusinfosüsteemi (ETIS), sisseastumiste infosüsteemi (SAIS), töötuskindlustuse infosüsteemi (TKIS), Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse sisejulgeoleku projektide jpt loomises.

„Meie vastutus ei piirne ammugi ainult meie klientidega, vastutame ka nende süsteemide lõppkasutajate ees. Seega on meie jaoks ülioluline, et neid ja tulevasi keskkondi ja registreid aitaksid arendada oma valdkonna vaieldamatud tippspetsialistid, kes oskavad leida uusi võimalusi turvaliste, töökindlate ja inimeste elu lihtsustavate lahenduste loomiseks. Oleme seisukohal, et Eesti maksumaksja toel korraldatud kampaania peab tooma Eestisse töötajaid, kes panustavad siinsesse majandusse laiemalt – olgu siis oma töö viljade või sektori keskmisest oluliselt kõrgemalt töötasult makstavate maksudega,” lisas ta.

Mare Aasma sõnul plaanib Finestmedia pakkuda Career Hunt programmi raames otsitavale eksperdile ka tippspetsialisti väärilist töötasu.

„Finestmedia kuulub parimate palgamaksjate hulka ning panustab igal aastal 6% käibest ehk 2019. aastal ligi 350 000 eurot töötajate koolitus- ja parendustegevustesse ning motivatsioonisüsteemi. Me peame lubama inimesele, kes on tegemas elumuutvat karjääriotsust, et meie ettevõttes hinnatakse tema oskusi, teadmisi ja panust vääriliselt ning ta saab teha siin tööd, millel on laiem eesmärk kui ainult ettevõtte majanduskasum,” tõdes Aasma.

Möödunud aastal esimest korda korraldatud Career Hunt projekti raames sõlmis Finestmedia töölepingu Lõuna-Aafrikast pärit ärianalüütikuga, kes alustas tööd veebruari keskpaigas. Tänavu otsib ettevõte kogenud andmeanalüütika vanemkonsultanti, kellega koos käivitada Finestmedia jaoks uus ärivaldkond lisaks juba olemasolevatele projektidele e-kaubanduses, energeetikas, rahanduses-panganduses ja e-riigi projektides ning kes hoogustaks ettevõttes põnevate start-up ideede väljatöötamist.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456