Autor: Personaliuudised.ee • 13. september 2019

Martti Kuldma Pipedrive’ist: arendajad otsivad tööl vabadust ja vastutust

Värske Instari tudengite tööootuste ja tööandja maine uuringu kohaselt peavad Eesti IT-üliõpilased kõige atraktiivsemaks tööandjaks müügitarkvara ettevõtet Pipedrive, mis meelitab arendajaid vabadusega valida endale huvitavaid projekte ning osaleda eksootilistel välismissioonidel.
Pipedrive’i tarkvaraarenduse juht Martti Kuldma
Foto: James Campell

Pipedrive’i tarkvaraarenduse juhi Martti Kuldma sõnul väärtustavad arendajad töökoha valikul aina enam töö sisulist poolt ja arenguvõimalusi ettevõtte sees. „Pelgalt mõnusa töökeskkonna ja helde hüvedepaketiga häid arendajaid tööle ei meelita. Üheks peamiseks põhjuseks, miks tulevased tarkvarainsenerid meid teiste ettevõtete ees eelistavad, on vabadus valida ise projektid, milles kaasa lüüa,” sõnas Kuldma. „See esitab töötajatele pidevalt uusi väljakutseid, võimaldab neil kiiresti oma oskusi arendada ning lisab ka vastutust,” lisas ta.

Aasta tagasi võttis Pipedrive kasutusele uue töömudeli, mis keskendub probleemi, mitte ülesande lahendamisele. Kord nädalas on tootejuhtidel võimalik kolleegidele viie minuti jooksul esitada oma ideed kliendi probleemi lahendamiseks ja koguda enda ümber tiimi, kes tahaks sellega tegeleda. „Uus töövorm on ennast vähem kui aastaga igati tõestanud ja on märkimisväärselt suurendanud arendajate rahulolu ja produktiivsust,” sõnas Kuldma.

Tulevikus plaanib Pipedrive jätkata katsetusi ka erinevate kaugtöö võimaluste loomisega. „Hiljutine kuuajane missioon Kagu-Aasias näitas, et ebatraditsioonilises keskkonnas töötamine muudab meele ärksamaks ja innustab teistmoodi mõtlema. Kindlasti tahame sarnaseid töömissioone veel korraldada,” sõnas Kuldma.

Tööootuste uuringu üldarvestuses sai Pipedrive TransferWise’i ja Microsofti järel kolmanda koha.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456