Autor: Mirjam Laurisaar • 29. oktoober 2019

Pipedrive’i 5 nippi, mis aitavad välisspetsialistidel Eestis kohaneda

Aina enam IT-ettevõtteid otsib töötajaid väljastpoolt Eestit, kuna kohalikke talente on vähe ja võitlus heade arendajate pärast tihe. Eesti päritolu müügijuhtimise tarkvara ettevõtte Pipedrive värbamismeeskonna juht Mirjam Laurisaar annab viis soovitust, kuidas aidata välismaalt palgatud töötajatel Eestis kiiremini kohaneda.
Foto: Unsplash

- Sujuv kohanemine ja sulandumine uude keskkonda algab kandidaadi intervjueerimisel, enne tööpakkumise tegemist, lepingu allkirjastamist ja uue töötaja ümberkolimist. Uuri potentsiaalselt töötajalt, kui palju ta Eesti kohta juba teab. See ei peegelda ainult kandidaadi motivatsiooni ja huvi, vaid annab värbajale võimaluse jagada Eesti kohta adekvaatset infot. Kui potentsiaalne uus töötaja on jõudnud värbamisprotsessi viimasesse faasi, kutsu ta Eestisse. See võimaldab testida tema sobivust meeskonnaga ning annab samas ka kandidaadile aimu, millist elu Eestis elatakse.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456