Autor: Kai Saard • 6. veebruar 2020

Kuidas eesmärke edukalt juhtida ja ellu viia? Tulemas on Juhtimislabor!

Miks on eesmärkide, plaanide ja muudatuste elluviimine nii raske? Lõppude lõpuks kas siis pole mitte nii, et kui strateegia on paigas ja teie juhina seda tüürite, tuleb meeskond justkui iseenesest selle ellu viimisega kaasa ja kõik sujub suurepäraselt? Vastus on tihtipeale „eiˮ ja tõenäoliselt olete te seda rohkem kui ühel korral ka omal nahal kogenud.

Seekordses Juhtimislaboris keskendume strateegia, visiooni ja eesmärkide praktilistele sammudele. Alustame sellest, kuidas need reaalselt kirja panna ja neid täitma hakata. Kogemuslugusid agiilsest juhtimisviisist, muudatuse edukast rakendamisest ja juhtimisest ning sellest, kuidas pärsib mikromanageerimine ja vale juhtimine ettevõtte eesmärkide saavutamist on olulised teemapunktid, mis seekord jutuks tulevad. Lisaks saame teada, mis inimese peas toimub, kui ta pidevalt asju edasi lükkab ja kuidas tõketest kavalalt üle saada.

Aprillikuu Juhtimislabor on inspireeritud teosest „Lõpp edasilükkamiseleˮ ja peagi ilmuvast raamatust „The 4 Disciplines of Executionˮ.

Keda kuulda saab?

Nagu ikka, siis on Juhtimislabor üks parajalt praktiline konverents, kus pakuvad häid nippe koolitajad ja jagavad päriselu kogemuslugusid eri ettevõtete esindajad.

Agiilsest juhtimisest ja sellest, kuidas see ettevõttes ellu viia ja enda kasuks tööle panna, tuleb rääkima idufirma Skeleton Technologies üks asutajatest – Oliver Ahlberg. Start-up-ettevõtetes on agiilset juhtimist väga tõhusalt rakendatud ja konverentsil püüamegi aru saada, kuidas saab see juhtimisviis ettevõttele kasu tuua.

Omniva käivitas 2018. aasta novembris vahetult enne kõrghooaega oma uue pakkide sorteerimise keskuse. Praeguseks väga kvaliteetselt töötava keskuse korralikult tööle saamine võttis mitu kuud aega. Kuidas plaaniti nii suurt muudatust juhtida ehk milliseid ettevalmistusi tehti logistikakeskuse ehitamiseks, avamiseks ja käimasaamiseks? Kas plaanid ja tegelikkus läksid kokku ning millised olid kõige suuremad õppimiskohad, mida muudatuse juhtimise puhul tasuks ka teistel silmas pidada? Neile küsimustele vastab Omniva Eesti pakiäri juht Martin Luts.

Endine GoWorkaBiti juht ja nüüd Teamscope’is töötav Kei Karlson tuleb rääkima sellest, kuidas juhtimisega (ja mikromanageerimisega) inimeste motivatsiooni pärssida ja ettevõtte eesmärgid kindlasti ellu viimata jätta. Ühe tuntud haiglaseriaali seksika peaarsti lemmikküsimus oma töötajatele on: „Kuidas ma saan sind aidata?”. Ja nagu menukates sarjades ikka, lahendab ta kõik töötajate probleemid nagu mööda minnes ning haiglat saadab edu ja kuulsus. Kas selline juhtimine on ka päriselus võimalik? Millised küsimused aitavad eesmärke saavutada? Kuidas takistustega tegeleda ilma, et motivatsioon kaoks? Kuidas juhtimisega ise mitte takistuseks saada?

Ensto Ensekil on seljataga muudatuste aasta – ettevõte viis strateegia toetamiseks edukalt ellu suured ja olulised ümberkorraldused tootmises. Aasta nooreks juhiks valitud Ensto Enseki tegevjuht Kaarel Suuk arvab, et muudatused ongi uus normaalsus ja nendega hästi toimetuleku üks olulisemaid võtmetegureid on motiveeritud meeskond. Millele toetuvad Ensto Ensekis meeskonnatöö põhiväärtused ja kuidas seal treenitakse n-ö stressilihast, et igas olukorras toime tulla? Millist rolli mängivad meeskonnaks kasvamisel organisatsiooni väärtused ja kultuur, kuidas nende kaudu kujundatakse usalduslikku, julget ning algatuslikku mõtteviisi ja mil viisil loob see arengut soodustava keskkonna? Sellest kuuled konverentsil täpsemalt.

Ja lõpetuseks teeme juttu ka edasilükkamise ja elluviimise psühholoogilisest poolest. Olgu tegemist tervise, suhete, tööelu või muuga – harjumused on visad. Seda isegi siis, kui muudatus või kohene asjade käsile võtmine tõotab mugavamat ja ladusamat minekut. Mis inimese peas õigupoolest toimub ja kuidas tõketest kavalalt üle saada? Tundes edasilükkamise psühholoogilist mehhanismi, on võimalik ka oma käitumist meeldivalt ja tulemuslikult juhtida. Psühholoog ja juhtimisnõustaja Eva-Maria Kangro jagab teaduspõhiseid nippe, mille abil muudatuste elluviimist hõlbustada ja agadest pääseda.

Juhtimislabor „Kuidas eesmärke edukalt juhtida ja ellu viia?ˮ

14. aprill 2020

Von Stackelbergi hotelli Tõllakuur

Vaata kindlasti üle kava ja esinejad ja pane ennast kirja SIIN.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456