Autor: Mailiis Ploomann • 19. august 2020

Juht, värba ise inimesed oma tiimi ehk Mida vestlusel küsida ja mida mitte | 3. osa

Värbamiskonkursid võivad väga lihtsalt kujuneda tohututeks ressursiröövliteks, kuna paratamatult tekib kandidaatidel ühel hetkel hasart: soov konkurss võita, mitte saada seda tööd. Juhtidel võib tekkida kiusatus keegigi ära valida, sest töö ju vajab tegemist ning kedagi on ju vaja.
Foto: Unsplash

Nii üritavad mõlemad pooled teineteisele meeldida ja puudustest mööda vaadata. Seda, et omavaheline keemia kunagi tööle ei hakka, tõdetakse parimal juhul katseajal, kehvemal juhul umbes esimese aasta lõpuks. Sel juhul hakkab kogu trall hakkab uuesti. Milline raisatud aeg, energia ja ressurss nii ettevõtte kui ka kandidaatide poolt!

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456