Autor: Personaliuudised.ee • 11. september 2020

Suur galerii: Palga Päev 2020

Eile, 10. septembril toimus Kaja kultuurikeskuses ja otseülekandena Palga Päeva konverents, kus uurisime, mida saame juba praegu terve selle aasta pealt õppida, et lähitulevikus targemad ja edukamad olla.
Palga Päeva konverents 10. septembril Kaja kultuurikeskuses. Fotol konverentsi moderaator ja Icefire'i personalijuht Sirli Spelman
Foto: Raul Mee

Päeva esimeses ettekandes rääkis Eesti Panga majanduspoliitika ja -prognoosi allosakonna juhataja Rasmus Kattai sellest, kuidas on Eesti majanduse erinevatel tegevusaladel aasta esimesel poolel läinud ning millised on olnud väljakutsed ja mida võiks oodata nii aasta teiselt poolelt kui ka järgmiselt aastalt.

Ülevaadet palgatrendidest kuulsime Palgainfo Agentuuri juhilt Kadri Seederilt, kes selgitas, kuidas on tasustamisotsuseid mõjutanud koroonakevad ja mida on oodata tulevikuks.

Esimeses suures vestlusringis rääkisid Tallinki personali- ja arendusdirektor Vahur Ausmees, Bolti personalipartner Laura Eelmaa, Rimi personalijuht Kaire Tero ja Hansavesti tegevjuht Jüri Kulbin oma kriisikogemusest ja sellest, kellele tuli koondada, kellel värvata.

SOL Balticsi personali- ja kvaliteedijuht Evely Gorobinski võttis vaatluse alla selle, kas ja kuidas hakkab väärtuspakkumisse olema sisse kirjutatud puhtus.

Tambet Toomela, Eversheds Sutherland Ots & Co partner, tööõiguse ja andmekaitse valdkonna juht, rääkis, millised on makseraskustes tööandja võimalused seoses töötajate töö tasustamisega.

Grant Thornton Balticu riskijuhtimisteenuste valdkonna juht Kai Paalberg selgitas lähemalt, millised on olnud ettevõtete kõige suuremad kärpekohad ja mida teha, kui on tarvis kärpida 10, 20 või 30%.

Compensa müügi- ja kliendihaldusjuht Merle Kollom rääkis, kuidas ühildada hooliva tööandja kuvand äririskide maandamisega.

Päeva teises vestlusringis võtsime spetsiifilisemalt vaatluse alla selle, mida ettevõtted palkadega kriisiajal tegid. Vestlusringis avaldasid arvamust Funderbeami personalijuht Merje Kärner, Magnetic MRO personalijuht Ene Krinpus, LHV personalijuht Liisa Põldma ning Eesti Töötukassa oskuste arendamise ja karjääriteenuste osakonna juhataja Karin Andre.

Lõpetuseks nägime otseülekandena ekraanil Pipedrive'i coach'i Jorgen Matsit, kes rääkis eriti vahvate slaidide abil lähemalt palgapsühholoogiast ja keerulistest läbirääkimistest.

Päeva juhtis Icefire'i personalijuht Sirli Spelman.

Konverentsi toetasid Iizi Kindlustusmaakler, Compensa, Eesti Töötukassa, Hansavest, Merit Palk ja Taavi Tarkvara.

Korraldusmeeskond tänab siiralt kõiki, kes osalesid kohapeal ja veebis!

Vaata suurt galeriid siit.

10SEPT2020 Konverents Palga Päev 2020 mille korraldas Pärnu Konverentsid ja Äripäev. Konverents toimus Kaja kultuurikeskuses. Foto autor Raul Mee
Foto: Raul Mee
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456