Autorid: Tambet Toomela, Erika Tuvike, Marja Stina Saaliste • 7. oktoober 2020

Mida peab teadma töötajate õppepuhkustest ja koolitustest?

Selgitame, kuidas on seadusandja reguleerinud töötajate ja tööandjate õiguseid ja kohustusi seoses töötajate koolitamisega.
Foto: Unsplash

Ajal, mil inimesed muudavad töökohti kas maailmamajanduses toimuva tõttu või senise elukorralduse muutmise soovist, on töötajad üha enam huvitatud täiendõppe ja -koolituse võimalustest. Teisalt tahavad ka tööandjad, et töötajad hoiaksid ennast kursis valdkonnas toimuvate uuenduste ja muudatustega. Olenemata sellest, kas enese täiendamise initsiatiiv tuleb tööandjalt või töötajalt, on selge, et töösuhtes nõuab selline äraolek tööandja ja töötaja vahelist suhtlemist ja kompromisse. Töötaja eemaloleku ajal on tööandja sunnitud töökorraldust muutma, et töö siiski tehtud saaks, samuti võib see tööandja jaoks tähendada lisakulutusi.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456