Autor: Kadri Seeder • 11. mai 2021

Suur ülevaade: tervisekriis on leevendanud töötajate puudust

Tervisekriis on mõjutanud üsna tõsiselt tööturuolukorda ja pikalt kasvutrendis püsinud hõive määr langes 2020. aastal alla 70%. Suurenenud on registreeritud töötute arv, mis aprilli lõpus oli üle 57 000. Kõige enam oli registreeritud töötute seas müügi- ja teenindustöötajaid ning lihttöölisi, mõlemaid 2021. aasta veebruari seisuga üle 11 000. Registreeritud töötuse määr oli kõrgeim Ida-Virumaal ja Valgamaal.
Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder

Palgainfo Agentuur uuris koostöös tööportaaliga CVKeskus.ee 2021. aasta märtsis, kuidas on tervisekriis mõjutanud tööandjate tööturukäitumist ja värbamisplaane. Küsitlus korraldati neljandat aastat järjest ja sellele vastas 471 tööandjat, kes annavad kokku tööd umbes 50 000 inimesele üle Eesti.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456