Autor: Kai Saard • 14. juuni 2021

Palga Päeva suur soodusmüük lõpeb 20. juunil

Palga Päeva suur soodusmüük saab läbi sellel nädalal – hind tõuseb juba pärast 20. juunit. Seega on kõigil soovijatel veel viimane võimalus registreeruda enne jaanipäeva väga hea hinnaga. Ligi 100 huvilist on end juba saali või veebi kirja pannud.

8. septembril kogunevad kõik palgateemadest huvitatud Kaja kultuurikeskusesse, et võtta üheskoos pulkadeks lahti palgamaailma põletavamad küsimused. Üle ega ümber ei saa palgavaidlustest, töötasu olulisimatest trendidest ja kogutasust, aga ka majandusprognoosist ja tööjõukulude planeerimisest.

Pärast 20. juunit tõuseb konverentsi osalustasu. Seni saad soetada pileti 249 euroga (+ km).

Vaata lähemalt SIIT.

8 valukohta palgamaksmise maailmas

Millest siis ka juttu tuleb? Nagu öeldud, vaatame koos ekspertidega otsa kaheksale suuremale teemale.

Sellest, kuidas on Eesti majanduse erinevatel tegevusaladel aasta esimesel poolel läinud ning millised on olnud väljakutsed ja mida võiks oodata nii aasta teiselt poolelt kui ka järgmiselt aastalt, räägib Eesti Panga ökonomist Orsolya Soosaar.

Fontese analüütik Ilmar Põhjala analüüsib aga palgaturu hetkeseisu ja räägib lähemalt, millised on olnud palgamuutused ja tasusüsteemide põhimõtted.

Eesti Personalijuhtide LinkedIni grupi asutaja ja PARE juhatuse liige Helo Tamme ning Nortali personalijuht Merje Kärner räägivad üheskoos sellest, mis on kogutasu, miks on sellest vaja rääkida ja pildile tuua ning milliseid on viimaste aastate praktikaid nii Eestis kui ka välisriikides. Nortal pakub ka kogemuslugu sellest, kuidas on ettevõte kogutasu enda personalipraktikates juurutanud.

Tehnoloogia- ja iduettevõtete personalijuhtidel tasub tasusüsteemi loomisel mõelda laiemalt, kui üksnes põhipalga ja preemia maksmise tasemel. Investeerimisplatvormi Grünfin asutaja ja varem TransferWise'is töötanud Triin Hertmann jagab, millised erinevad optsiooniprogrammi variandid on olemas, milliseid kõige enam kasutatakse ning kellele ja miks on need kasulikud. Hertmann jagab läbi isikliku kogemuse töötaja (optsioonide saaja), kompensatsioonipaketi arendaja (personalitöötaja) ning ettevõtja (omaniku) seisukohtadelt optsiooniprogrammi võimalusi.

Sellest, kuidas rakendada ja selgitada välja, milline tasustamisviis ja edutamissüsteem sobib ettevõtte töötajatele kõige paremini, räägib Human Element Solutions OÜ tegevjuht Ilona Lott.

Vestlusringis arutame, kuidas on töötamisviisid muutunud, mis jääbki teisiti ja kuidas see mõjutab inimeste arusaama sellest, kui palju tööd on tehtud ja kui palju selle eest töötasu saadakse. Kuna tarbimisharjumused on muutunud ja osaliselt see nii jääbki – muu hulgas on suur olnud e-kaubanduse osakaalu kasv –, siis jagavad oma kogemust kaubandus-, energeetika- ja IT-sektor. Vestlevad Piret Mårtensson (Kaubamaja AS-i teenindus- ja personalidirektor), Katrin Püks (AS Alexela personalijuht) ja Kaija Teemägi (Elisa Eesti personalivaldkonna juht).

Personali- ja finantsosakonna omavahelised suhted võtab pulkadeks Swedbanki personalijuht Ülle Matt, kes ütleb, et strateegiline tööjõu planeerimine ei ole küll kuldvõtmeke kõigi probleemide lahendamiseks, kuid hea ettevaatava tegevuse korral on abiks nii vajamineva tööjõu tagamisel kui ka eelarve tasakaalus hoidmisel. Matt teeb juttu sellest, milliseid protsesse hõlmab tööjõu planeerimine ja kuidas seda oma organisatsioonis nii sisemise efektiivsuse kui talendijuhtimise vaates kasutusele võtta.

Päevale annab tugeva lõpu Eesti tunnustatuim tööõiguse spetsialist Heli Raidve, kes jagab, millised on kõige tulisemad palgaga seotud töövaidlused ja nende õppekohad.

Päeva juhib Modularbanki personalijuht ja PARE aasta talendiks valitud Sirli Spelman.

Palga Päev 2021 toimub Kaja kultuurikeskuses ja veebis otseülekandena (lisaks järelvaatamise võimalus). Vaata SIIT, mis täpselt toimub ja pane end kirja.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456