Autor: Personaliuudised.ee • 5. november 2021

Sisserände piirarv on jätkuvalt takistus kvalifitseeritud tööjõu palkamisel

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda saatis Siseministeeriumile arvamuse seoses 2022. aasta sisserände piirarvu kehtestamisega. Sisserände piirarv on 1311 inimest, mis on ka maksimumsuurus, mida välismaalaste seadus võimaldab kehtestada. Koda tõi arvamuses välja, et Eesti ettevõtjate üks peamine murekoht on jätkuv ja süvenenud kvalifitseeritud tööjõu puudus ning sisserände piirarvu regulatsioon ei aita seda probleemi kuidagi leevendada.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts
Foto: Liis Treimann

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Paltsi sõnul tuleks senisest rohkem välismaalasi sisserände piirarvu alt välja arvata. „Variante on erinevaid, kuid ühe lahendusena võiks piirarvu alt välja arvata välismaalased, kellele makstakse 1,5-kordset Eesti keskmist palka, kes töötavad usaldusväärse tööandja juures või kes tulevad tööle ametikohale, kus Eestis on suur tööjõupuudus – näiteks insenerid,“ sõnas ta.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456