Autor: Helo Tamme • 17. märts 2022

Eesti tööandjad toetavad ukrainlastest töötajaid

Eesti Töötukassa andmetel pakub Ukraina sõjapõgenikele tööd pea 700 Eesti tööandjat alustades IT-sektorist, lõpetades jaekaubanduse ja teenindusega. Eesti HR Seltsi juht Helo Tamme uuris, kuidas nad oma praeguseid ja tulevasi ukrainlastest töötajaid abistavad.
Paljud ettevõtted on annetanud raha Ukrainat toetavatele organisatsioonidele, näiteks ühendusele Ukraina Heaks.
Foto: Liis Treimann

Ukraina põgenikke värbavate ettevõtete hulgas on näiteks kinnisvaralaene vahendav Estateguru, mis on valmis pakkuma tööd inglise keelt kõnelevatele IT-spetsialistidele Eestis, aga soovi korral ka Armeenias. Samuti pakuvad IT-valdkonna spetsialistidele tööd Testlio ja Swedbank Eesti. Coop on lisaks IT-spetsialistidele valmis tööle võtma ka kokkasid, komplekteerijaid, abitöölisi jt. Mitmed tööandjad on valmis värbama ka oma töötajate lähedasi. Comodule’i personalispetsialist Gelly Mikko ütleb, et nemad loodavad tööd pakkuda ühele oma töötaja sugulasele, kes peaks varsti Eestisse jõudma. „Sooviks rohkemaidki aidata, aga teiste pered praegu kas ei saa vōi ei soovi Ukrainast lahkuda. Maanteed on puruks pommitatud, ei taheta jätta oma kodu, abikaasat või lapsi, kes peavad sõtta jääma,“ selgitab Mikko.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456