Autor: Personaliuudised.ee • 31. märts 2022

Lapsepuhkuste ja perehüvitiste süsteem muutub paindlikumaks

Selle aasta 1. aprillil jõustuvad mitmed muudatused nii töölepingu seaduses kui ka perehüvitiste seaduses. Muudatused on seotud lapse sündimise ja hooldamisega seotud puhkuste korra muutumisega ning muudatuste eesmärk on samal ajal võimaldada peredel paindlikult lapsega kodus olla, töötada ning vanemate vahelist hoolduskoormust võrdsemalt jaotada.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja andis ülevaate kuu alguses jõustuvatest seadusemuudatustest.
Foto: Marta Toomsalu

Tööandja vaatest võiks olulisemate muudatustena välja tuua selle, et edaspidi teeb töötaja avalduse vanemapuhkusele minekuks sotsiaalkindlustusametile, kui ka selle, et kasutamata lapsepuhkus ei aegu enam kalendriaasta lõpuga, edastab Eesti Kaubandus-Tööstuskoja uudiskiri.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456