Autor: Personaliuudised.ee • 7. juuli 2022

Suvetrendid tööturul: tippspetsialistid eelistavad puhata ja tööle asutakse mitu kuud pärast lepingu sõlmimist

Palavatel suvekuudel langeb nii töökuulutuste hulk kui ka õige profiiliga kandidaatide arv, seevastu suureneb sihtotsingute osakaal ja nende kandidaatide hulk, kes soovivad tööpakkumise vastu võtmisel päriselt tööle asuda alles sügise alguses, selgub Elisa ja CVKeskus.ee avaldatud statistikast.
Juuli alguses oli tööpakkumisi 1000 võrra rohkem kui möödunud aasta samal ajal, kirjeldab CVKeskuse turundusjuht Henry Auväärt.
Foto: Sven Tupits

“Nii IT-spetsialistid, juhid kui ka teised oma ala tipud eelistavad suvesid rahulikumalt võtta ja hakkavad tööalaste muutuste peale mõtlema pigem sügise lähenedes,” märkis Elisa värbamisjuht Keishy Margus. “Kui ühelt poolt teeb see värbajate töö keerulisemaks, loob see samas soodsa pinnase pealehakkamist täis kandidaatidele, kes peavad suvisel ajal töökoha nimel konkureerima oluliselt vähemate inimestega.”

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456