Autor: Villu Teearu • 6. oktoober 2022

Kas iga spetsialist peaks tingimata juhiks pürgima?

Arendajate seas on tavaline, et juhtivad ametikohad ning reaalsete praktiliste tööülesannete juurest laiema pildi nägemise ja inimeste haldamise poole liikumine on midagi, mida üritatakse võimalusel vältida. Samas märgib Elisa IT-juht Villu Teearu, et arendajad ei saa kunagi jääda aastateks paigale tammuma ja kui ambitsiooniks pole juhiks kasvamine, peaks igal programmeerijal olema siiski mingi arengueesmärk taskust võtta.
Juht peab suutma inimeste tõelise võimekuse ära tunda ja panema ka spetsialisti enese mõistma, mida ta tegelikult suudab ja millist väärtust endas kannab.
Foto: Elisa

“Ükski arendaja ei tohiks jääda pensionieani juunior-arendajaks – kui nii peaks minema, on ilmselge, et inimene on endale valinud vale töö. Kõiki häid arendajaid ühendab soov alaliselt midagi uut õppida ja olla homme veidi nutikam, kui ollakse täna, ehk edukat karjääri tegevatel arendajatel on enamasti alati mingi ambitsioon või eesmärk, mille poole püüeldakse,” sõnas ta. “See ei pea olema üks kindel masterplan, mida detailideni jälgitakse, kuid vähemalt jooksvalt peaks mingid eesmärgid tekkima, et neid siis püüda.”

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456