Autor: Kai Saard • 28. november 2022

Õigus töötada ükskõik kus? Hollandis võetakse vastu uus ja mõjukas seadus

Hollandi senatisse on jõudmas seadus, mis lubab tööandjal ja töötajal leppida kokku, et töötaja töötab sisuliselt ükskõik kus. See seadus on kohustuslik kõigile ettevõtetele, kus on tööl üle 10 töötaja, rääkis endine Euroopa Personalijuhtimise Assotsiatsiooni ehk EAPMi president ja praegune Hollandi HR-ühingu eestvedaja Lucas van Wees 23. novembril toimunud veebiseminaril „A Right to Work From Everywhere“.
Seadus alles jõuab Hollandi senatisse, seega pole täpsem mõju ja tunnetus veel teada.
Foto: Pexels

Tegelikult oli ka enne uue seaduse vastuvõtmist Hollandis olemas nn paindliku töö akt, mis pani hea aluse kaugtöö hoogustamisele. Olemasolevat akti otsustati muuta, kuna parlamendis mõisteti, et pandeemiast tuleb kasu lõigata.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456