Autor: Marika Raiski, juht ja juhtimis-coach, PCC (ICF) • 8. märts 2023

Vaikne lahkumine peidab vähest inimlikkust ettevõtetes

Pühendunud ja oma tööd kirega tegevad töötajad on iga tööandja unistus. Millegipärast on aga juhtunud nii, et alates 1960ndatest, mil inimesed on töö tegemisel kasutanud üha enam oma mõistust, on töösse kaasatus sootuks vähenenud. Gallupi mulluse uuringu järgi on kaasatud töötajaid organisatsioonides vaid kolmandik. Paratamatult tuleb küsida: millega oleme siin mööda pannud?
Marika Raiski: 2022. aasta Gallupi uuring kinnitab, et vaid kolmandik (32%) töötajatest kuulub kaasatud töötajate kategooriasse.
Foto: Jake Farra

Vaikse lahkumise all peetakse silmas seda, et inimene ei pühendu oma tööle mõtestatult ja teeb vaid nii palju, kui temalt ametijuhendis nõutakse. See sarnaneb nähtusega work-to-rule, kus töötajad täidavad ainult neid ülesandeid, mis on sätestatud kirjalikes eeskirjades ja protseduurides, ning kohe kindlasti mitte midagi enamat, kui on kirjas lepingus.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456