Autorid: Neeme Korv, Harro Puusild • 28. august 2023

Tööstus pakub head palka, kuid pole siiski noorte esmavalik

HANZA Mechanics Narva AS masina- ja metallitööstus.
Foto: Andras Kralla
Kõik need aastad on kutseõpe olnud õpilaste jaoks teine või kolmas valik, aga näiteks masina- ja metallisektoris on tehasetöötaja nagu IT-mees ja teenib väga head palka, rääkis Eesti Masinatööstuse liidu juht Raul Kütt.

Kütt rääkis, et tänastel koolinoortel puudub ülevaade, mis on moodne tööstus. "Kuskilt on jäänud mulje, et tööstuses on õlised inimesed ning kõik müriseb ja koliseb, aga meil on moodne tööstus, kus toimetavad robotid ja juhitakse tööpinke – sa oled nagu IT-mees selle pingi taga," rääkis erialaliidu juht.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456