Autor: Heli Ojavee, tööinspektsiooni nõustamisjurist • 17. jaanuar 2024

Puhkuse võtmine – millised on töötaja õigused?

Kuna puhkuste ajakava on tõenäoliselt miski, mida ettevõtetes praegu koostatakse, jagab tööinspektsiooni nõustamisjurist Heli Ojavee näpunäiteid, mida puhkusi planeerides tähele panna. Puhkuste ajakava tuleb töötajatele teatavaks teha hiljemalt 31. märtsiks.

Töölepingu seaduse (edaspidi TLS) § 68 lg 1 kohaselt antakse põhipuhkust töötatud aja eest. Põhipuhkust tuleb kasutada kalendriaasta jooksul, mistõttu on puhkuse arvestamise perioodiks kalendriaasta.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456