Autorid: Tambet Toomela, Erika Tuvike, Marja Stina Saaliste • 3. aprill 2024

Mida tuleb teada töötaja biomeetriliste andmete töötlemisest?

Tööandjad soovivad sageli kontrollida töötajaid biomeetriliste andmete kaudu, näiteks sõrmejälgede abil. Kuigi töötajate biomeetriliste andmete kogumine võib isikuandmete kaitse üldmääruse 2016/679 (edaspidi „GDPR“) vaates olla mõnel juhul lubatud, on Ühendkuningriigi andmekaitseasutus ICO teinud seda praktikat oluliselt piirava otsuse. See omakorda võib mõjutada ka praktika edasist kujunemist Eestis.
Eversheds Sutherland Ots & Co advokaadid Marja Sina Saaliste, Tambet Toomela ja Erika Tuvike.
Foto: Eversheds Sutherland

Kuigi pärast Brexitit ei kohaldata Ühendkuningriigis enam Euroopa Liidu õigust, sh GDPR-i, on GDPR väga sarnane Ühendkuningriigi enda andmekaitset reguleeriva aktiga. See annab meile hea võimaluse vaadelda Ühendkuningriigi juhtumeid hoiatuslike näidetena.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456