Autor: Ehitusuudised • 30. aprill 2024

Eesti tööjõu tootlikkus sörgib teiste riikide sabas

Ettevõtete konkurentsivõime sõltub tootlikkusest, kuid kahjuks oli Eesti tööjõu tootlikkus ülemöödunud aastal OECD riikide võrdluses tagumiste hulgas, sest meie tööjõukulude kasv on liiga kiire, kuid innovatsiooni vähe, analüüsis Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina keerulist olukorda.
Tõnu Mertsina
Foto: Andras Kralla

Konkurentsivõimega tegelemine on küll iga ettevõtte enda vastutada, kuid selles ei mängi rolli ainult ettevõte ise. Seda mõjutavad ettevõtluskeskkond, tööjõu kvaliteet ja inimkapital laiemalt, eelarve- ja rahapoliitika, poliitiliste institutsioonide efektiivsus, geograafiline asukoht ja tarneahelad ning veel paljud muud tegurid.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456