Autor: Ülle Matt • 27. juuli 2020

Kriisis tuleb näha pikka plaani ja hoida noori

Ootamatult tabanud kriisi tõttu olid paljud ettevõtted sunnitud üle vaatama oma ressursikasutuse ja mõtlema sellele, milline on nende ettevõtte uus normaalsus. Jätkusuutlikkuse vaatenurgast on nii mõnigi ettevõte pidanud kriitiliselt ümber hindama ka oma töötajate ja kompetentside vajaduse. Osa ettevõtetes on tööjõudu puudutavad otsused juba tehtud, kuid paljud on lükanud otsustusprotsessi sügisesse, mil algavad järgmise aasta eelarve ja strateegia arutelud.
Swedbanki personalijuht Ülle Matt
Foto: Jake Farra

Kuigi praegune kriis on näidanud, et keegi meist ei ole ootamatuste eest kaitstud, tabavad kriisid kahetsusväärselt esmajärjekorras tööturul kõige haavatavamaid sihtgruppe. Jah, ajutist finantsilist toetust leiab enamik praegu töö kaotanutest töötukassast, kuid me ei saa tähelepanuta jätta mõju, mida selline ootamatu negatiivne sündmus avaldab inimese vaimsele tervisele, eriti kui on olnud tegu läbimõtlemata otsusega.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456