Autor: Aivar Hundimägi • 9. juuli 2020

Leppetrahv on hea abinõu ärisaladuse kaitsmisel

Ärisaladuste kaitsmisel on oluline piiritleda konkreetselt ära, mis on ettevõttes ärisaladus ja panna ka lepingutesse leppetrahvid, mis on kõige parem kaitse ärisaladuse lekke vastu.
Advokaadibüroo LEADELL Pilv vandeadvokaadid Marko Pilv ja Pirkka-Marja Põldvere

Eesti kohtupraktika näitab, et kui ärisaladus on lekkinud, siis on hiljem kohtus väga keeruline kannatajal kahju hüvitist saada. Sellepärast on mõistlik konkreetne rikkumine ja sellest tulenev võimalik kahju fikseerida juhatuse liikme lepingus, töölepingus või koostöölepingus, soovitasid Advokaadibüroo LEADELL Pilv vandeadvokaadid Pirkka-Marja Põldvere ja Marko Pilv.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456