Autor: Eve Noormägi • 6. juuni 2024

Uus palkade läbipaistvuse direktiiv keelab palgaajaloo kohta küsida

Fotol vasakult: Eve Noormägi, Kaie Peetre ja Külli Gutmann
Foto: Andres Laanem

2023. aasta kevadel võttis Euroopa Liidu Nõukogu vastu palkade läbipaistvuse direktiivi, mis jõustub 2026. aastal. Seekordses „Teabevara tunnis“ võtamegi luubi alla uue direktiivi, mille eesmärk on suurendada palkade läbipaistvust ja vähendada soolist palgalõhet.

Oluline on märkida, et töötajate palgaandmeid ei pea nimeliselt avaldama, kuid ettevõtted peavad täpsemalt kirjeldama oma tasustamispõhimõtteid ning jagama töötajatele ja tööotsijatele infot ametikohtade palkade kohta. Lisaks tekib suurematele ettevõtetele regulaarne aruandluskohustus.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456