Autor: Hansavest • 14. mai 2019

Keevitaja ja laotöötaja leidmiseks oma ettevõttesse on renditööjõud paindlik variant

Pole mingi saladus, et Eesti tööjõuturul on praegu suurim põud müüjatest, kassapidajatest, logistikatöötajatest ja keevitajatest. Kuidas aga leida ettevõttesse näiteks keevitajaid? Üheks mugavaks lahenduseks on tööjõurent.

Hansavest Rental OÜ on juba 15 aastat tegelenud tööjõurendiga ning ettevõte on selle aja jooksul vahendanud enam kui 5 miljonit tööjõutundi.

Tutvuge Hansavesti missiooni ja võimalustega lähemalt hansavest.com.

Ettevõte üheks peamiseks tegevusalaks on metallitööjõu rent ning Hansavest Rental on oma tegevusaastate jooksul vahendanud nii kogemustega keevitajad, CNC-pingi operaatoreid kui ka muude metallitööoskustega tööliseid ja spetsialiste.

„Hansavesti vahendatud metallitööde spetsialistid on pärit peamiselt Lätist ja Ukrainast ja tegemist on metallivaldkonna kvalifitseeritud spetsialistidega nii lühi- kui ka pikaajalistele töödele,“ rääkis Hansavest Rental OÜ tegevjuht Janek Sirg. „Hansavesti tööjõurent on kiire ja mugav, kuna leiame vajalikud töötajad ettevõttesse 2–4 nädala jooksul ja vastutame töötajate dokumentide, elukoha ja kohanemise eest.“

Rätsepalahendused ettevõtjale

Hansavest Rental ei paku ettevõtjatele pelgalt tööjõudu kui sellist, vaid täislahendust, mille hulka kuulub nii töötajate erialane- kui ka sisselamiskoolitus Eesti ühiskonda.

Töötajate põhjalikku valimist ja hindamist viivad läbi metallitööde oskustega värbajad, mistõttu kõikidel Hansavesti poolt vahendatavatel töötajatel on erialased kogemused ja oskused. Kõik töötajaid on läbinud põhjaliku tööintervjuu ja nende oskused on testitud keevituslaboris või CNC-pingil.

Hansavesti põhjalik värbamisprotsess kindlustabki ettevõtjale töötaja, kelle on:

• kutse- või kõrgkooli haridus vastavalt positsiooni nõuetele;

• valdkonnapõhine töökogemus;

• praktilised oskused, mis on testitud vastavalt positsioonile: MMA-keevitusel, MIG-keevitusel, MAG-keevitusel, TIG-keevitusel, CNC-pinkidel;

• sertifikaadid vastavalt töö positsioonile;

• sotsiaalsed oskused;

• motivatsioon teha tööd;

• võimalik tööle asuda ca 2–4 nädala jooksul;

• võimalik töötada pika- või lühiajaliselt, vastavalt Sinu ettevõtte vajadustele.

Janek Sirgi sõnul erineb Hansavest Rental oma konkurentidest mitmeti, kuid kõige olulisem vahe seisneb selles, et ettevõttel on olemas enda koolituskeskused, kus Eestisse tööle tulijaid esmalt koolitatakse.

„Ukrainast ja Valgevenest pärit töötaja ei ole enamasti võimeline kohe Euroopa standardite järgi töötama, nad on õppinud töötama Vene standardi järgi, sest nad on seni enamasti teinud tooteid Venemaale. Selleks olemegi loonud koolituskeskuse, kes teeme neile selgeks standardite erinevused ja koolitame neid olema sobivad töötajad vastavalt Euroopa Liidu standarditele,“ rääkis ta.

Robotid töökohti veel ei ohusta

Palju räägitakse tänapäeval võõrtööjõu kõrval ka automaatliinidest ja robotitest, kuid esialgu ei suuda need tööjõuprobleeme veel lahendust pakkuda. Janek Sirgi sõnul säilib tööstuses alati inimfaktor, sest kõiki etappe ei saa lihtsalt robotitega asendada ja paljud spetsiifilised tööd, mida inimesed on seni teinud, teevad ja jäävadki töötajate pärusmaaks.

Tendents on kohati suisa vastupidine: juba autokuningas Henry Ford ütles, et mida kiirem on areng, seda rohkem vajame juurde töökäsi.

Hansavest Rental vahendab tööjõudu lisaks Baltikumile ka Soomes ja Rootsis ning Janek Sirgi sõnul on ka seal tendents samasugune – nõudlus kvalifitseeritud tööjõu järele ei kao kuhugi. Pigem on probleem selles, et Eesti ettevõtjad ei pea tööjõu pärast konkureerima mitte ainult omavahel, vaid juba ka Põhjamaade ettevõtetega.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456