Autor: Stebby • 5. juuni 2024

Inimesi ei motiveeri mitte üksnes palk, vaid muud ettevõtte pakutavad boonused

Tööle kandideerides pole enam ammu kõige tähtsam motivaator palk, vaid suurt huvi tuntakse ka tööandja pakutavate muude võimaluste ja boonuste vastu. Tervisetoetus ja tervisekindlustus on sageli need, mis paljudele oluliste argumentidena kõlavad. Stebby just neid valikuid pakubki ning tagab selle, et sinu ettevõte saaks töötajate jaoks olla hooliv ja parimast parim.
Stebby poolt pakutav kindlustuskaitse ei asenda riiklikku meditsiini, kuid toetab ja täiendab seda oluliselt.

Uuringud kinnitavad, et koguni 78% tööle kandideerijatest on oma otsust tehes mõjutatud tervisehüvede olemasolust. Võimalike valikute rohkus tagab tööandjale aga kolm korda suurema töötajate rahulolu ning tervema ja rõõmsama kolleegi, kes ühtlasi on ka oma tegemistes produktiivsem ning edukam. Stebby saab siinkohal appi tulla ning tuua kätte kõik tervist ning heaolu puudutavad pakkumised nii tööandjale kui töötajale, olgu tiim nii suur või väike kui tahes.

Fookuses tervis ja seda kõige laiemas mõistes

Stebby keskkonnas on täna tervist ja heaolu puudutavaid teenusepakkujaid üle 2200, kuid teenuseid mõistagi kordades rohkem. Tervisekindlustuspakettide pakkumisega alustati aga hiljuti. Täna ollakse oma tegemistes unikaalses positsioonis – ajal, mil kindlustusfirmad kindlustuste müügile ning spordiklubid klubikaartide müügile keskenduvad, pakub Stebby seda kõike koos.

Fookuses on tervis ning seda kõige laiemas võimalikus mõistes. “Stebby pakub tervisekaitset 360 kraadi. Kui varem oli meie valikus tervisehädasid ennetavad tegevused – me panime inimesed liikuma, siis nüüd on kaetud ka teine pool ehk pakume terviseabi. Valikus on täispakett,” ütleb Stebby kindlustustoote juht Algor Orav.

Mugav nii töötaja kui tööandja jaoks

Stebby filosoofiaks on panna inimesed liikuma, motiveerida töötajaid ning teha pakutavad võimalused võimalikult mugavalt ning turvaliselt kättesaadavaks. Ka tööandjal on Stebby keskkonnas mugav ning lihtne.

Eesti tööandjatel on võimalik pakkuda töötajatele maksimaalselt 100 eurot maksuvaba toetust kvartalis ning Stebby platvormil tegutsedes näeb hõlpsalt, kuhu ja kuidas summa jaguneb, milliseid aktiviteete töötajad enim harrastavad. Inimeste lisamine ning nende eemaldamine kompensatsiooniplaanidest on süsteemis samuti lihtne.

Algor Orav, Stebby kindlustustoote juht
Stebby võimaldab tervisekindlustuse lepingute haldamist ka Lätis ja Leedus. Lätis on erameditsiin töölepingu lahutamatu osa. Riiklik meditsiin pole seal just väga heas seisus ja pole harv, kui keerukama operatsiooni järgselt pistetakse inimesele pihku tuhandeid eurosid maksva arve. Just sellepärast on eratervisekindlustus seal väga levinud ning lausa 90% tööandjatest pakub seda.

See kõik annab tööandjale parema ülevaate oma inimestest, samuti jääb ära tšekkidega majandamine ning mõtlemine, kas mõni töötaja poolt võetud teenus kuulub ikka maksuvabastuse alla või mitte. See töö on Stebby poolt juba tehtud ning välja selgitatud.

Stebby vähendab raamatupidamiskulusid, ei nõua lisaressurssi ning tööandja maksab vaid teenuste eest, mida päriselt personaalselt kasutatakse. Nii on raha kindlas kohas ja tervisesse suunatud.

Tervisekindlustus annab rohkem valikuid

Stebby 360° Tervisekaitse tervisekindlustuse paketid on mõeldud kõikidele töötajatele. Eriti hea võimalus on seda kasutada aga näiteks inimestel, kes saavad füüsilise koormuse kätte juba oma igapäevatööd tehes. Samuti on Stebby 360° Tervisekaitse hea võimalus pääseda kiirelt eriarstivastuvõtule, kui selleks vajadus peaks tekkima ning riiklikult saadaolevaid arstiaegu mitu kuud ootama peab.

Selleks, et me pärast puhkuseid tervelt ja energiliselt tööga alustada saaksime, saame me ise palju ära teha. Miks mitte kasutada kindlustuse poolt pakutavaid võimalusi ära muuhulgas näiteks ka selleks, et lasta üle kontrollida oma sünnimärgid.

Täpsemat infot Stebby poolt pakutavate 360° Tervisekindlustuse lahenduste kohta aadressilt business.stebby.eu/tervisekaitse

Kuu lõpus liitudes hakkab uue kuu alguses kindlustus kehtima

Stebby tervisekindlustusega liitumine käib lihtsalt. Personaliosakonnal tuleb ühendust võtta Stebby esindajaga, kes tutvustab olemasolevaid võimalusi. Liitumisel ei oma tähtsust, kas ettevõttes on üks või tuhat inimest, sest kindlustada saab kõiki. “Alustuseks tuleks välja selgitada, kui palju on ettevõttes huvilisi. Kui jooksva kuu 25ndaks kuupäevaks on kindlustust soovijate arv selge, tuleks sellest meid teavitada ning juba uuest kuust hakkab valitud kindlustuspakett kehtima,” räägib Orav.

Mis on Stebby uus kindlustustoode?

Stebby keskkonnas tervisekindlustuse valimine ja haldamine on lahendatud pakettidena, mis aitavad tööandjal ja töötajatel kindlustuskaitsetes paremini orienteeruda ning leida kolme pakutava võimaluse hulgast just endale sobivaim ning õigeim pakett. Kindlustuslahenduse “ 360° Tervisekaitse“ on välja töötatud koostöös IIZI Kindlustusmaakler ASiga. Teenust pakub ERGO Life Insurance SE Eesti filiaal.

Pakett „Ela tervelt“ sobib ettevõtte töötajale, kes kasutab osa kompensatsioonist heaoluteenustele ja osa ravikindlustusele. Nii saab töötaja lisaks üldistele tervisega seotud teemadele teha profülaktilist tervisekontrolli enne treeningutega alustamist kui ka ravi ja arstiabi viimase tagajärjel tekkinud probleemide korral. Pakett pakub tuge tervisest hoolivale sportlikule inimesele.

Pakett „Ravi kiirelt“ sobib ettevõtte töötajale, kes peab heaoluteenustest olulisemaks tervisemure korral kiiret ravi ja arstiabi. Kindlustuslimiidid on selles paketis kõrgeimad ja peamine fookus on üld-ja eriarstiabil nii ambulatoorselt kui statsionaarselt.

Pakett „Ole hoitud“ sobib ettevõtte töötajale, kes soovib, et kõigi tervisega seotud tähtsamate teemade osas on kindlas ulatuses abi garanteeritud. Hüvitatud on teenused, mis hõlmavad nii tervisemurede ennetust, nende ravi kui vajalikke abivahendeid taastumisel.

Janika Lüüs-Likk, ERGO ravikindlustuse riskijuht: õnnetusjuhtumid ja haigused tabavad tavaliselt ootamatult

Stebby tervisekindlustus on mõeldud ettevõtetele, kes soovivad panustada oma töötajate tervisesse ja täiendada töötajate motivatsioonipaketti maksuvaba lisahüvega. Kui ettevõte juba praegu hüvitab töötajatele vaktsineerimise, prillide soetuse, psühholoogilise nõustamise või taastusravi kulusid, saab need kulud kanda üle kindlustuslepingusse. See aitab tööandjal kokku hoida aega, mis muidu kuluks töötajate esitatavate kuluarvete administreerimisele.

Enamik õnnetusjuhtumeid ja haiguseid, nii levinumad kui vähelevinumad, tabavad inimest ootamatult ning häirivad igapäevaelu. Seetõttu on oluline end eelnevalt riskide vastu kindlustada.

Kodumaal on abiks eraravikindlustus, mis aitab katta arsti tasulise vastuvõtu kulud, kus ooteaeg on tihtilugu lühem kui Tervisekassa pakutava teenuse puhul. Eraravikindlustus katab ka traumajärgse eriarsti konsultatsiooni või vajaliku taastusravi. Näiteks sagedased on tõukerataste kasutamisega seotud õnnetused. Eraravikindlustus on abiks nii füsioterapeudi konsultatsiooni, taastumiseks vajalike abivahendite kui ka taastusraviprotseduuride kulude hüvitamisel.

Eelkõige kasutatakse eraravikindlustust hambaravi teenuste korral, kus Tervisekassa kindlustuse 60-eurosest hüvitisest tihtilugu ei piisa. Olulisele kohale on aga tõusnud ka tasuline arstiabi, st nii tasuline üldarsti kaugvastuvõtt kui ka eriarstide konsultatsioonid (nt nahaarst, günekoloog, ortopeed).

Üpris sagedasti kasutavad eraravikindlustusega kliendid kindlustust ka profülaktilistel eesmärkidel tervise kontrolliks ja haiguste varajaseks avastamiseks. Viimase näidetena võib tuua sünnimärkide kontrolli nahavähi varajaseks avastamiseks ning mammoloogi konsultatsiooni rinnavähi varajaseks avastamiseks. Samuti vaktsineeritakse ennast nii gripi kui puukentsefaliidi ennetamiseks.

Liisi Murde, IIZI Kindlustusmaakler AS tootearenduse osakonna juht: tööandja ravikindlustus on kõige kiirema kasvuga kindlustusteenus

Ravikindlustus annab võimaluse oma töötajaid motiveerida läbi nende tervise edendamise, mis omakorda võimaldab vähendada töövõimetuspäevade arvu. Kindlasti on kindlustus eeliseks ka värbamisprotsessis.

Peamiselt töötajad haigestuvad tavapärastesse haigustesse, kus oleks vaja kiiret arsti nõu ja ravi. Sageli just nädalavahetustel, mil pereõde-või arsti ei ole võimalik kätte saada. Ravikindlustus pakub võimalust kasutada kiiret telemeditsiinilahendust ka nädalavahetusel, mida ka usinalt kasutatakse.

Täna keskendub ravikindlustus üha enam vajaduspõhiste teenuste toetamisele nagu näiteks ambulatoorsed hädaabijuhud ja muud vältimatud tervishoiuteenused ja vähem panustatakse igaks juhuks teostatavatele vitamiinianalüüsidele või teistele mugavusteenustele.

Näiteks kasutatakse ravikindlustust järjest enam ka päevakirurgia osas, kasvõi kurgumandlite lõikuse puhul, kus muidu ravijärjekorrad väga pikad. Samuti on pikkade ravijärjekordade tõttu hambaravi ja eriarstiabi järele suur nõudlus, kuid tööandjad peavad üha olulisemaks ka töötajate vaimse tervise toetamist.

Tööandja ravikindlustus on kõige kiirema kasvuga kindlustusteenus. 31.12.2023 seisuga on kindlustatud 55 590 töötajat ja makstud 12 851 796 eurot hüvitisi.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456