Autor: Laura Saks • 18. märts 2024

Külm sahmakas: ettevõtjale sadas kaela nõue koondatud töötaja kutsehaiguse eest

Puitmajatootja Varola koondas ligi 20 aastat palgal olnud töötaja, kuid sai veel poolteist aastat hiljem ootamatu teate tema kutsehaigusest, mis viis vaidluseni kahes kohtuastmes, kirjutas Äripäev möödunud nädalal.
Peamiselt aiamajade tootmisega tegeleva Varola OÜ üks omanikest Toomas Heering tunneb ebaõiglust, et töötaja kutsehaigus määrati justkui tema seljataga.
Foto: Andras Kralla

Lugu rullus lahti 2018. aastal, mil Räpinas tegutsev Varola koondas mõned töötajad. Mööblitootmise äri maht langes, põhjendas ettevõtte üks omanik Toomas Heering. Nimelt toodab firma nii puitmaju kui mööbli karkasse.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456