Autor: Personaliuudised.ee • 18. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitakse parimat praktikakohta!

Foto: graphicstock.com
Eesti Tööandjate Keskliidu konkursile „Parim praktikakoht”, mille raames tunnustatakse esmakordselt Eesti parimaid praktikavõimalusi pakkuvaid ettevõtteid, laekus tähtajaks 92 kandideerimisavaldust. Seejuures said end konkursile esitada ettevõtted ise, kuid üle poolte ankeetidest saatsid kõrg- ja kutseõppeasutused, kes soovisid esile tõsta oma silmapaistvalt häid tööandjatest koostööpartnereid.

Žürii esimehe, Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsare sõnul näitab aktiivne osalemine, et sellise tunnustamise järele on ettevõtjate seas suur vajadus. „Ühelt poolt sunnib heade ja oskustega töötajate puudus tööandjaid selle nimel rohkem pingutama, et andekad ja teotahtelised noored tuleksid tööle just nende juurde. Praktika on tihti esimene positiivne kontakt tulevase tööandjaga. Teiselt poolt on tegemist missioonitundega – praktikabaasina tegutsemine ja/või töökohapõhise õppe pakkumine on ettevõtjale lisakulu. Kuid kuskil peavad ju noored koolis omandatud teoreetilisi teadmisi rakendama õppima,” ütles Tamsar. „Seetõttu on mul eriti hea meel, et tänu konkursile on selgunud, et Eestis on palju tublisid töötajate järelkasvu panustavaid tööandjaid. Eriti teeb rõõmu, et lisaks edukatele suurettevõtetele on praktika pakkumine au sees ka keskmiste ja päris väikeste ettevõtete seas.”

Žürii, kuhu kuulub nii ettevõtlusorganisatsioonide kui ka haridusasutuste esindajaid, koguneb järgmisel nädalal. Parima praktikakoha auhinna annab märtsikuus üle haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi. Parimat regionaalset praktikakohta ja parimat väikeettevõttest praktikakohta tunnustab ettevõtlusminister Liisa Oviir. Kolm pärjatud ettevõtet saavad õiguse kasutada spetsiaalselt väljatöötatud märgist.

Eesti Tööandjate Keskliit valib parimad praktikakohad kolmes kategoorias

Parima praktikakohana tunnustatakse üht tööandjat, kes paistab silma süsteemse ja järjepideva lähenemisega praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel ning panustab kvalifitseeritud tööjõu järelkasvu tähelepanuväärsel moel, kasutades praktikasüsteeme ja -mudeleid, millest teistel on võimalik õppida.

Parima regionaalse praktikakohana tunnustatakse üht tööandjat, kelle tegevus  praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel edendab tähelepanuväärsel moel regionaalset koostööd kvalifitseeritud tööjõu järelkasvu koolitamisel.

Parima väikeettevõttest praktikakohana tunnustatakse üht kuni 49 töötajaga tööandjat, kelle tegevus praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel paistab silma süsteemse ja järjepideva lähenemisega.

Konkurssi toetab Euroopa Sotsiaalfond

Allikas: Eesti Tööandjate Keskliit

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456