• 28.04.16, 12:45
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kuidas tervena töötada?

Värskes Tööminutite saates rääkis tööinspektsiooni jurist Meeli Miidla-Vanatalu Euroopa Töötervishoiu ja Tööohutuse Agentuuri käima lükatud kampaaniast ja sellest, kuidas võiksid Eestis inimesed vaatamata eale püsida töötades tervena.
Kuidas tervena töötada?
  • Foto: SXC/Thiago Felipe Festa
Euroopa Tööohutuse ja Töötervishoiu Agentuur (EU-OSHA) alustab aprillist uut kahe aastast kampaaniat „Tervislikud töökohad sõltumata east”. Eestis alustame kampaaniaga juba 28. aprillil, päeval, mil tähistatakse ülemaailmset töötervishoiu ja tööohutuse päeva.
Miks sellist kampaaniat läbi viiakse? Eesmärgiks on pöörata tähelepanu töötervishoiule, rõhutada tervisekontrolli tähtsust ja eelkõige seda, kuidas tervena vananeda tööelu algusest saati. Tööinspektsiooni viimaste aastate järelevalve tulemused näitavad selgelt, et Eesti ettevõtetes on probleemiks tervisekontrolli korraldus, kuid lisaks on murettekitav, et kasvutrendi näitab juhtumite arv, kus töötaja sureb töökohal äkitselt terviserikke tagajärjel. Selline juhtum ei ole seaduse mõistes vaadeldav tööõnnetusena, kuid mõnel puhul oleks saanud siiski seda ennetada töötaja õigeaegse tervisekontrolli suunamisega.
Kahtlemata ei aita tervisekontrolli korraldamine alati vältida tervisekahjustuse teket, kuid võimaldab kiiremini avastada tööga seotud terviseriske. Töötajate, töökeskkonnaspetsialisti ja töötervishoiuarsti koostöö tulemusel saab igas ettevõttes kavandada abinõud töötate tervisekahjustuse või selle süvenemise vältimiseks. Tervislike töökohtade kampaania raames on tööinspektsioon kavandanud tervisekontrolli ja töötervishoiuga üldiselt seotud info jagamist ning teavitusürituste korraldamist koostöös töötervishoiuarstidega.
Juba aprillis toimuvad tasuta teabepäevad üle Eesti – täpsemat ürituste toimumise aja ja koha kohta on võimalik leida ka tööelu portaalist. Tervislikku töötamist!
Allikas: Tööelu.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 18.10.24, 09:16
8 suurepärast kingiideed, millega üllatada kolleege ja koostööpartnereid
Aasta lõpp läheneb kiiresti, mis tähendab, et on parim aeg planeerida midagi erilist nii töötajatele kui ka koostööpartneritele. Innovatiivsed ja läbimõeldud lahendused loovad meeldejäävaid hetki, motiveerivad meeskonda ja tugevdavad koostöösuhteid. Kingi-Eri raames toome teieni kaheksa ideed, mis aitavad tuua rõõmu ja pakkuda väärtust teie ettevõttele. Kas otsite praktilisi esemeid, meeldejäävaid elamusi või tervislikke valikuid – siin on midagi igale maitsele ja eelarvele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele