9. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

18. mai on Võrumaal kaugtööpäev

Võrumaale kolimiseks ei pea tingimata oma tööd maha jätma, selle saab kaasa võtta kaugtöötamise vormis.
Foto: pixabay.com
Tänavu kevadel Võru maakonnas aset leidev kaugtöökampaania kulmineerub 18. mail toimuva ülemaakonnalise kaugtööpäevaga.

Kaugtööpäeval on kõik Võrumaa asutused ja organisatsioonid kutsutud andma oma töötajatele, kelle töö iseloom lubab, võimalust teha ühe päeva jooksul tööd hoopis kodus või mõnes Võrumaa kaugtöökohas. Kaugtööpäeva ürituse vahendusel saab suurem hulk inimesi ja asutusi kogemuse, mida kaugtöötamine tegelikult tähendab ja kuivõrd sõltub töö sisu töötamise asukohast.

„Inimesi, kes kaaluvad Võrumaad potentsiaalse elukohana või kaaluvad siia naasmist, on üksjagu. Paraku on praegu veel suurimaks probleemiks töökohtade nappus. Kaugtöökampaaniaga püüame anda sellele probleemile uue vaate. Kontseptsioon, et inimesed peavad elama seal, kus asuvad töökohad, on iganemas. Mida rohkem on inimesi, kelle põhitöövahend on arvuti, seda suurem vabadus on inimestel valida ka elukohta,” rääkis kampaania eestvedaja Eveli Kuklane. „Lisaks kõigele muule kinnitavad Võrumaal kaugtööd tegevad inimesed, et siinse looduse omapära ja kättesaadavus toetab väga hästi loomingulisust, mis on paljude ametite juures üks põhiomadusi,” lisas Kuklane.

Kaugtöökampaania eesmärk on parandada Võrumaa inimeste tööhõivevõimalusi. Tegu on eeskätt teavituskampaaniaga, millel on kaks suunda: ühelt poolt soovitakse tõsta parema informeeritusega inimeste valmisolekut ja huvi kaugtöö tegemise vastu ja teisel poolt kinnitada ka potentsiaalsetele uutele tulijatele või piirkonda naasjatele, et Võrumaale kolimiseks ei pea tingimata oma tööd maha jätma, selle saab kaasa võtta kaugtöötamise vormis. Siinne keskkond on töötamiseks rikastav ja toetav.

Lisaks kaugtööpäevale jagatakse kampaania ajal aktiivselt Võru maakonnas kaugtööd tegevate ettevõtjate, disainerite, ametnike, muusikute jt kogemuslugusid, välja pannakse avalikud kaugtöölauad, toimub infoseminar eraisikutele ja ettevõtjatele interneti kättesaadavuse küsimuses jne. Kampaania lõpeb võidupühal.

Kaugtööpäeval ning ka muul ajal saab Võrumaal arvutitööd teha ka kaugtöötamiseks ettevalmistatud kohtadel:

Sänna kultuurimõisas ([email protected]; tel 55 588 927);Haanja rahvamajas ([email protected]; tel 7 878 814);Urvaste vallavalitsuses ([email protected], tel 7 821 905);Kagu-Eesti Innovatsioonikeskuses ([email protected], tel 5 106 976, oma soovist kaugtööpäeval KEIK-is töötada tuleb ette teatada hiljemalt 13. maiks);Vana-Antsla mõisas ([email protected], tel 5 6276 539, oma soovist kaugtööpäeval Vana-Antslas töötada tuleb ette teatada hiljemalt 13. maiks);Vastseliina, Vana-Vastseliina ja Loosi raamatukogudes ([email protected]);Võrumaa keskraamatukogus ([email protected]).

Asutused on palutud registreerima oma osavõttu kaugtööpäevast vastaval veebilehel. Kõiki kaugtööpäeval osalenud asutusi premeeritakse tänukirja ja pisikese meenega.

Loe lähemalt kampaania kohta blogist minuvorumaa.blogspot.com.

Allikas: Võru maavalitsus

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456