Autor: Personaliuudised.ee • 22. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB käivitab Eestis uudse karjääriprogrammi

ABB Balti riikide juht Agnes Hansen ABB peakorteris Jüris
Foto: Andres Haabu
Sügisel Tallinnas rahvusvahelise äriteenuste keskuse avanud ABB Grupp ja ettevõtluskõrgkool Mainor on alustanud Eestis uudse koostöömudeliga. Karjääriprogrammi stipendiaadid, potentsiaalsed tulevased ABB töötajad, õpivad finantsjuhtimise eriõppekaval ja läbivad õpingute osana ka ABB-s mitmekuulise ingliskeelse praktika.

„Põimunult tööelu ja kõrgharidus – see on tulevik, mis on juba kohal,” ütles ettevõtluskõrgkooli Mainor tegevjuht Kristjan Oad. „ABB vajab kõrgelt haritud, samas praktiliste oskustega spetsialiste. Ettevõtluskõrgkoolil Mainor on aastakümnetepikkune kogemus õppe pakkumisel nii, et see tööd ei sega, vaid toetab. Loodame, et selline koostöömudel on innustavaks eeskujuks nii Eesti ärisektorile kui teistele kõrgharidusasutustele,” lisas Oad.

„Valmisolek õppida ja avatus uuele on ABB kandvad väärtused. 2016. aastal valiti meid Eesti parimaks praktikakohaks, samuti oleme alati valmis mõistlikult toetama tublide töötajate õpinguid. Koostööst suurettevõtte ja kõrgkooli vahel võidavad kõik, aga ennekõike tudengid,” ütles ABB Balti riikide juht Agnes Hansen.

Esimesed stipendiaadid on praktikaga juba alustanud. „Praktika ABB-s on eeskätt mitmekülgne ja väljakutseid esitav. Usun, et töö käigus õpitav annab edaspidi lisavõimaluse edukaks töötamiseks finantsvaldkonnas. Mitmekeelse töökeskkonna kliima on sõbralik ja toetav,” kommenteeris karjääriprogrammi valitud üliõpilane Marilen Puusep.

„Selline võimalus tuli väga toreda üllatusena. Olen aru saanud, kui palju meist koolis mõeldakse ja tahetakse aidata. Väga meeldiv on noorel saada sellist abikätt nii koolilt kui ka ABB-lt. Kõik on toetavad, et kool saaks lõpetatud ja tulevik oleks kindlustatud,” lisas Mailis Kesküla, kelle praktika algab suvel.

ABB avas 2016. aasta oktoobris Tallinnas uue rahvusvahelise äriteenuste keskuse, mis pakub professionaalset ja kvaliteetset tuge ABB finants-, personali- ja tarneahelavaldkonna tegevustele. Stabiilselt kasvavas keskuses saab tööd üle 400 inimese. Kandideerimine ABB karjääriprogrammi on avatud ka ettevõtluskõrgkooli Mainor uutele sisseastujatele.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456