Autor: Helen Roots • 27. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

„Töö ja palk” võtab üles tundliku teema

Foto: Ergo Sander
Järjekordne saade „Töö ja palk” keskendub tänapäeval aina laiemalt levivale probleemile – läbipõlemisele. Sellele salakavalale seisundile, mis algab väikestest asjadest, kasvab ja kuhjub, kuni saavutab lõpuks kontrolli inimese vaimu ja sageli ka füüsise üle.

„Töö ja palk” on eetris homme, 28. veebruaril kell 13.00 Äripäeva raadio sagedusel 92,4MHz, järelkuulatav Äripäeva podcastina ja leitav ka lehel Personaliuudised.ee rubriigi „Podcastid” all.

Seekordne saade on meenutus 14. veebruaril toimunud personalitöö aastakonverentsi vestlusringist „Heleda leegiga”. Vestlusringis jagasid väga isiklikke kogemusi ettevõtja Merike Käver ja vabakutseline ajakirjanik Ivo Laev, arutades ka, mida nende puhul oleks ehk saanud teisiti teha. Kas läbipõlemist oleks saanud kuidagi ennetada ja millest oleks abi olnud? Samuti räägivad nad avameelselt, kuidas saabus äratundmine, et olen läbi põlenud ja vajan abi, ning kui kaua kulus aega, et kuhjuvad töökohustused ja kasvavad tööpinged eskaleeruks tervist kahjustavaks seisundiks.

Tööpsühholoog Riina Telling ja tööõnne spetsialist Tiina Saar-Veelmaa jagavad nõuandeid, kuidas kolleegid, aga eriti personalijuht, saab töötajale sellises olukorras toeks olla. Kuidas märgata, et mõni töötaja on läbi põlemas, ja missugust abi talle pakkuda?

Foto personalitöö aastakonverentsi vestlusringist "Heleda leegiga". Vasakult: Renita Käsper, Merike Käver, Riina Telling, Ivo Laev, Tiina Saar-Veelma.
Foto: Liisi Matvere

Vestlusringi juhtis CV keskuse värbamisosakonna juhataja Renita Käsper, kellele teema samuti võõras ei ole, kuivõrd oma töös puutub ta alatasa kokku tööotsijatega, kel läbipõlemise kogemus olemas – alates lihttöötajatest kuni tippjuhtideni välja.

Head kuulamist!

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456