Autor: Personaliuudised.ee • 13. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algas konkurss parimate praktikantide leidmiseks

Eesti Tööandjate Keskliit kuulutas eile välja parimate praktikantide konkursi „Praktik Cum Laude“, mille eesmärk on tunnustada säravaid praktikante, kes praktika käigus oma oskusi silmapaistvalt arendavad.

Juba kolmandat aastat korraldatavale konkursile saavad tänavu kandidaate esitada kõik organisatsioonid, kes pakkusid praktika- või töökohapõhise õppe kohti äsja lõppenud õppeaastal, alates 1. septembrist 2017 või teevad seda sel suvel.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsari sõnul on konkursi eesmärk tunnustada ettevõtete ja koolide koostööd ning tõsta esile neid, kes näevad praktikas kohustuse asemel pigem head võimalust. „Praktika viib kokku tööandjad ja tulevased töötajad, kelledest nii mõnelegi võib praktika anda mitte ainult lühikese praktilise kogemuse, vaid ka esimese töökoha valitud erialal,“ sõnas Tamsar.

Tema sõnul on ettevõtete jaoks on järelkasvu teema äärmiselt oluline ning suhe kutsekoolide ja ülikoolidega on aasta-aastalt muutunud üha sisulisemaks. „Praktika ja töökohapõhine õpe käivitavad koostöö tulevaste talentidega juba siis, kui noored alles ametit õpivad – nii saavad ettevõtted panustada sellesse, et tööturule sisenevad spetsialistid vastavad tõepoolest nende ootustele,“ lisas ta.

Organisatsioonidel on võimalik kandidaate esitada augusti lõpuni, täites Eesti Tööandjate Keskliidu kodulehel kättesaadava ankeedi ja saates selle meiliaadressile [email protected].

Parimaid praktikante tunnustatakse sel aastal kokku kolmes kategoorias – parim praktikant kutsehariduse koolipõhises õppes, parim praktikant töökohapõhises õppes (õpipoiss) ja parim praktikant kõrghariduses. Konkursi võitja otsustab hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad Eesti Tööandjate Keskliidu, haridus-ja teadusministeeriumi ning erialaliitude esindajad ja avalik internetihääletus.

Parima praktikandi tunnustuse saanud õppurid saavad auhinnaks Estonian Business Schooli karjäärinõustamise ja võimaluse läbida omal valikul kursus (kuni 6 EAP), mis toetab nende õpinguid ja edasist tööelu. Võitjad kuulutatakse välja oktoobris.

Lisainfo kampaania kohta on leitav Eesti Tööandjate Keskliidu kodulehel ja „Praktik Cum Laude“ Facebooki-lehel. „Praktik Cum Laude“ projekti toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456