• 23.07.18, 11:33
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Avatud kontorid suhtlemist ei soosi

Kuigi uued ja modernsed avatud kontorid on tihtipeale disainitud eesmärgiga lihtsustada töökaaslaste vahelist kommunikatsiooni, näitavad uuringud risti vastupidiseid tulemusi.
Avatud kontorid suhtlemist ei soosi
  • Foto: Scanpix/Panthermedia
Väljaanne The Conversation kirjutab, et uue uuringu järgi suhtleb avatud kontoris 73% töötajatest oma kolleegidega näost-näkku vähem kui nad tegid seda kinnisemas kontoris. Samal ajal tõusis nende e-kirjade ja ka sõnumite saatmine teineteisele lausa 67% võrra.
Uuringu tegemisel kasutati erinevaid elektroonilisi vidinaid ja mikrofone, et jälgida töötajate suhtlemisviise. Samuti jälgiti e-kirjade saatmisi.
Varem on uuringutega kindlaks tehtud, et avatud kontorid raskendavad töötajatel keskendumist, mistõttu kannatavad ka nende töö tulemused.
The Conversation kirjutab, et teoreetiliselt on avatud kontoritel hea mõte, kuna sotsiaalne keskkond mängib suurt rolli juba kasvõi inimeste motiveerituses teha head tööd. Paraku on uued uuringud näidanud, et mida raskem on inimestel keskenduda, seda vähem soovivad nad ka suhelda.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 17:11
Kuidas saada kaks ühes – tegus seminar ja meeldejääv loodusmatk?
Sobiva seminariruumi leidmine, mis oleks pealinnast piisavalt kaugel, et pakkuda rahu, kuid samas varustatud kõigi vajalike tehniliste lahendustega, on keeruline leida. Veelgi keerulisemaks läheb paiga leidmine siis, kui peale seminari oleks soov ka mõnus matk korraldada, jalgrattaga sõita või lihtsalt maitsvat toitu nautida. Ent selline koht on olemas – Aegviidu Tervisedepoo just seda kõike pakub.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele