Rimi personalijuht: 50+ teenindajate arv kasvab tõusvas joones

Värbamisturundusteo auhinna võidukas esikolmik
Värbamisturundusteo auhinna võidukas esikolmik

Rimi korraldas eelmise aasta oktoobris kampaania „Vanus ei loe”, et julgustada kesk- ja vanemaealisi tööturult kõrvale jäänud naisi proovima teenindajaametit – tänu ettevõtmisele tõusis Rimis 2018. aasta lõpus 50+ töötajate arv 3% võrra. Ühtlasi pälvis Rimi kampaania eest 2018. aasta värbamisturundusteo auhinna Hõbekala, mille andsid välja CV Online ja Instar EBC.

„Rimi 2800 töötajast on 50+ vanuses üks kolmandik. Kaubanduses on puudu ligi 2000 töötajat, aga küpses eas inimesed on sageli tööturult kõrvale tõrjutud ja nende väärtust töötajatena ning vajadust ka vanuse kasvades ennast täisväärtusliku ühiskonnaliikmena tunda, tihti ei mõisteta,” sõnas Rimi personalijuht Kaire Tero. „See mõjub halvasti eakama tööotsija enesehinnangule ja kõige rohkem näeb sellist probleemi just naiste hulgas, kes niigi hindavad oma oskusi ja võimekust läbi lüüa madalamalt kui enamus mehi. Täpselt samad kitsaskohad on aktuaalsed ka Lätis ja Leedus, seetõttu otsustasimegi tulla välja Balti riikide ülese kampaaniaga, mis motiveeriks eelkõige 50+ naisi tööturul aktiivselt kaasa lööma. Loodan, et kampaania pani mõtlema ka tööandjaid: keskealine ja vanem töötaja on lojaalne, tal on tööharjumus ja kogemus, mida saab edasi anda noortele.”

Kaire Tero märkis, et kampaania võeti väga hästi vastu ka nende endi töötajate hulgas, kuna see näitas meie naisi just sellistena nagu nad on: tublid, tragid, töökad ning rõõmsad olenemata vanusest. „Väga paljud meie teenindajaist kutsusid Rimisse tööle ka oma sõpru ja tuttavaid. Kampaaniajärgsel perioodil tõusis tööle soovijate avalduste arv 100 võrra ning värvatutest 22% kuulusid just 50+ vanusegruppi. Vanim värvatud töötaja oli 77-aastane,” lisas personalijuht.

„Rimi värbamiskampaania oli isiklik ja kõnetas väga kindlat sihtrühma,” kommenteeris Instari tegevjuht Kersti Vannas. „Vastajatele meeldis personaalne lähenemine – kampaania kohta toodi välja selliseid mõtteid nagu „rääkis inimeselt inimesele”, „kõnetaks ka mind, vanemat tööotsijat”, „julge kampaania”.”

Rimi sai CV Online’i ja Instar EBC auhinna silmapaistva värbamisturunduse eest 2018 aastal. 57 kandidaadi seast tunnustati kolme parimat – peaauhinna ehk Kuldkala pälvis Swedpank, Hõbekala ja teise kohaga tunnustati Rimit ja Omnivat.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Personaliuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Valdkonna töökuulutused

AZETS INSIGHT otsib särasilmset PERSONALISPETSIALISTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

05. märts 2019