HKScan koondab kontoritöötajaid

Rauma lihakombinaat
Rauma lihakombinaat

Möödunud aastal 50 miljonit eurot kahjumit saanud Soome lihatööstus koondab tänavu 220 töötajat.

Koondamised toimuvad kõikides riikides, s.t Põhjamaades, Poolas ja Baltikumis, ega puuduta tavalisi liinitöölisi. Kontoritöötajaid on kontsernil pea 1200, teatas Rakvere lihatööstuse emafirma HKScan börsile.

"Viimastel aastatel on HKScani konkurentsivõime kahanenud, me ei ole turunõudluse muutustele suutnud reageerida ei piisava paindlikkuse ega kuluefektiivse lähenemisega, " ütles ettevõtte tegevjuht Tero Hemmilä.

Kontsern loodab muudatuste tulemusel hoida kokku 10 miljonit eurot aastas, alates käesoleva aasta neljandast kvartalist, see on osa 40miljonisest säästuprogrammist, millest kontsern teatas mullu suvel.

Käive languses, kahjum vähenes

Ettevõtte käive oli languses ka aasta lõpus, neljandas kvartalis teeniti 455 miljonit eurot, võrreldes aastataguse 475 miljoni euroga. Aastakäive jäi 2017. aastale alla 90 miljoni euroga ning oli 1,7 miljardit eurot.

Intressieelne kahju oli neljandas kvartalis 3,8 miljonit eurot ja aastas 49,5 miljonit eurot. Kontserni netovõlg on 290 miljonit eurot.

Osale arutelus

  • Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Personaliuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Valdkonna töökuulutused

AZETS INSIGHT otsib särasilmset PERSONALISPETSIALISTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

05. märts 2019